مقایسه کیفیت مراقبت های تغذیه لوله ای ارایه شده توسط پرستاران با استانداردهای مراقبتی در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

سوءتغذیه یک مشکل شایع بالینی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه است که عواقب جبران ناپذیری برای بیماران داشته و سبب تحمیل هزینه های درمانی سنگین بر سیستم بهداشتی درمانی می گردد. پرستاران بعنوان مسئول اصلی در ارائه مراقبت های تغذیه ای بیمار به شمار می روند اما مطالعات نشان می دهد میزان رعایت استانداردها توسط پرستاران در بعد مراقبت از بیمار بسیار پایین است. لذا تعیین کیفیت مراقبت های پرستاری درزمینه تغذیه بیماران در جهت رفتارسازی در سطح فردی و سازمانی و تدوین راهنمای ارزیابی استانداردهای مذکور اهمیت بسزایی دارد که در همین راستا مطالعه حاضر جهت مقایسه کیفیت مراقبت های تغذیه لوله ای با استانداردها در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین طراحی گردیده است.

روش کار

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقایسه ای است. جامعه پژوهش شامل تمام پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه می باشد. نمونه گیری به صورت سرشماری از پرستاران دارای معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. با توجه به تعداد پرستاران شاغل در بخش مراقبت های ویژه و دارای شرایط ورود به مطالعه و با احتساب سه مشاهده برای هر پرستار، جمعا 495 مشاهده ثبت شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته و چک لیست استاندارد تغذیه لوله ای جمع آوری شد و سپس داده ها با نرم افزارspss v.21  با استفاده از آزمون های آماری آنووا و تی تست مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

یافته ها

 نتایج مطالعه نشان داد که 38 درصد پرستاران عملکرد متوسط و 62درصد عملکرد خوبی در مراقبت های پرستاری  داشتند و اختلاف میانگین عملکرد پرستاران با مقدار استاندارد 8/4- می باشد که از نظر آماری این مقدار معنی دار است(p<0/001). بین کیفیت مراقبتهای تغذیه لوله ای و جنس، وضعیت تاهل و سطح تحصیلات کارشناس و کارشناسی ارشد ارتباط معنی داری بین یافته ها وجود داشت. (p<0/001)

بحث و نتیجه گیری

پایین بودن عملکرد پرستاران در مراقبت های استاندارد تغذیه لوله ای و تغذیه وریدی از سطح متوسط استاندارد مراقبتی، بصورت بالقوه خطر جدی برای بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد. زیرا تغذیه مناسب بیماران نتیجه مستقیم با فرایند بهبود بیماران دارد که این عامل می تواند متاثر از عدم توجه به وجود برنامه آموزشی موثر و  عدم توجه به اجرای فرایند مراقبت پرستاری در تغذیه استاندارد بیماران از سوی مدیران پرستاری باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
377 تا 386
لینک کوتاه:
magiran.com/p2063266 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!