سوختگی: یک آسیب تکرارپذیر با عواقب شدید در بیماران مبتلا به صرع

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

صرع دومین عامل بیماری های سیستم عصبی مرکزی است. بیماران مبتلا به صرع هنگام حمله در معرض انواع مختلف تروما قرار دارند. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی سوختگی در بیماران مبتلا به صرع و مقایسه با بیماران غیرمبتلا به صرع بود.

موادوروش ها

در این مطالعه آیندهنگر، از مجموع 2119 بیمار بستری شده در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در بازه زمانی 1394 تا 1396، 44 نفر سابقه صرع داشتند(2درصد). داده های دموگرافیک، الگو، وسعت و نتیجه نهایی سوختگی در بیماران مبتلا به صرع با سایر بیماران با نرم افزار SPSS نسخه 24 مقایسه شد. 

یافته ها

میانگین سن بیماران مبتلا به صرع9/12±3/38سال بود و 27 نفر(4/61درصد) مرد بودند. نیمی از بیماران(7/47درصد) مصرف منظم دارو نداشتند. یک سوم بیماران(15بیمار،1/34درصد) سابقه سوختگی قدیمی داشتند و بیش از یک سوم دیگر سابقه آسیب هایی به جز سوختگی را در زمان تشنج ذکر میکردند. شایع ترین محل، سوختگی اندام فوقانی(4/61درصد) و شایع ترین علل سوختگی شعلهآتش(1/59درصد) و مایعات داغ(7/26درصد) بود. میزان مرگ 4درصد(3 نفر) بود. شیوع سوختگی های درجه 4 در بیماران صرعی 18 برابر بیماران غیر صرعی بود.

نتیجه گیری

این مطالعه نشاندهنده شیوع بالا، عمیق بودن و نیز تکرارشوندگی سوختگی در بیماران مبتلا به صرع است. با توجه اینکه مصرف نکردن صحیح دارو و کنترل ناکامل بیماری صرع، زمینهساز تروما به این بیماران است و از طرفی شعله آتش و آب جوش شایع ترین علل سوختگی در این بیماران بود، ضروری است که علاوه بر توصیه به مصرف منظم دارو، اقدام های پیشگیرانه مناسب برای پیشگیری از سوختگی به خصوص در محیط منزل مدنظر قرار گیرد.

زبان:
فارسی
صفحات:
247 تا 252
لینک کوتاه:
magiran.com/p2063435 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!