مقایسه پراکنش گازهای آلاینده مونوکسید کربن و هیدروکربن های نسوخته در محفظه احتراق چند خودروی گازسوز و بنزین سوز طی سال های 91-87 در شهر شیراز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

وسایل نقلیه با سوخت بنزینی، سبب پراکنش آلاینده هایی در هوا می شوند که سمی بوده و آثار سوئی بر سلامتی بدن و محیط زیست دارند، در حالیکه خودروهایی با سوخت گاز طبیعی به دلیل سازگاری بیشتر نسبت به محیط زیست آثار سوء کمتری بر محیط و انسان دارند. هدف از این مطالعه بررسی غلظت گازهای CO، HC، O2 از خروجی اگزوز خودروهای گازسوز و بنزین سوز مراجعه کننده به مرکز معاینه فنی و مقایسه پراکنش گاز های مذکور بر اساس نوع سوخت خودرو و ضریب لامبدا می باشد.

روش بررسی

این مطالعه بر روی 1000 خودروی تست شده در مرکز معاینه فنی شهر شیراز انجام شد. برای این منظور میزان پراکنش CO،  HC و O2 خروجی اگزوز خودرو پراید، پژو 405 و سمند با دو نوع سوخت گازسوز و بنزین سوز بررسی و ارتباط بین پراکنش این گازها با ضریب لامبدا و نوع سوخت در این سه نوع خودرو براساس آزمون آماری t-test در سطح معنی داری (05/0p<) مورد آنالیز قرار گرفت.

یافته ها

نتایج نشان داد بین نوع سوخت خودرو و میزان خروجی CO،HC و O2 از اگزوز خودرو رابطه معنی داری (05/0p<) وجود دارد و در خودروهای گازسوز مقدار آلاینده ها کمتر از خودروهای بنزین سوز مشاهده شده است. همچنین با افزایش ضریب لامبدا میزان اکسیژن خروجی از اگزوز افزایش یافته در حالیکه آلاینده های HC، CO کاهش نشان داده اند. بنابراین با عملکرد مطلوب محفظه احتراق و مصرف مناسب اکسیژن در فرآیند احتراق، آلاینده های کمتری تولید و وارد هوا خواهند شد.

نتیجه گیری

همچنین خودروهای گازسوز نسبت به خودروهای بنزین سوز ضریب لامبدای بالاتری دارند و آلودگی کمتری در هوا منتشر می کنند.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 10
لینک کوتاه:
magiran.com/p2065329 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!