بررسی تطبیقی شیوه های تامین مالی آموزش عالی در کشورهای توسعه یافته و ارائه راهکار تامین مالی از طریق شرکت های دانش بنیان
تامین مالی به عنوان یکی از مهمترین چالش ها جهت رشد و بقاء آموزش عالی محسوب می شود. شیوه های تامین مالی متعددی برای دانشگاه ها معرفی و مطالعات بسیاری بر روی آن ها صورت گرفته است، این در حالی است که بسیاری از شیوه های تامین مالی سنتی بوده و پاسخگوی نیاز امروز دانشگاه ها نیست. بر این اساس تاسیس شرکت های دانش بنیان دانشگاهی دریچه ای نوین، جهت تامین مالی دانشگاه ها ایجاد می نماید. این شرکت ها روحیه کارآفرینی را تقویت و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را برقرار می کنند. همواره فعالیت کارآفرینی دانشگاهی یک منبع حیاتی از نوآوری، اشتغال و رشد اقتصادی به همراه دارد.
در این مقاله با بررسی روش های تامین مالی دانشگاه های برتر در کشورهای توسعه یافته از قبیل آمریکا و انگلستان بر اساس رتبه بندی های جهانی و واکاوی شرکت های دانش بنیان تاسیس شده در هر یک از این دانشگاه ها، مناسب ترین راهکارهای تامین مالی از طریق تاسیس این شرکت ها از قبیل سرمایه گذار خطرپذیر ،استراتژی خروج و اختیار خرید سهام جهت تاسیس این شرکت ها در دانشگاه ها ارائه گردید. با توجه به ملاحظات فوق، روش پژوهش حاضر میدانی، کتابخانه ای می باشد. نتایج پژوهش نشان داد که راز تاسیس شرکت های دانش بنیان دانشگاهی در اکوسیستم مناسب نهفته است. اکوسیستم از ایده پردازی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی شروع میشود و با ایجاد شرکت نوپا، به تولید فناوری و یا محصول اولیه می انجامد.