رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه در بیمارستان های ناجا

پیام:
چکیده:
اهداف

تغذیه سالم و مناسب ضامن سلامتی و بهبودی روند بیماری فرد بیمار است و هرگونه کوتاهی در زمینه تهیه و توزیع آن ممکن است عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. از آنجایی که بیمار، مشتری اصلی خدمات در بیمارستان است، یکی از مهم ترین شاخص های کیفیت ارائه خدمات در بیمارستان ها، رضایت بیماران است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه در بیمارستان های ناجا بود.

مواد و روش ها

این مطالعه توصیفی- تحلیلی در کلیه بیماران بستری شده در بیمارستان های نیروی انتظامی در نیمه اول بهمن ماه 1397 که حداقل به مدت یک هفته در این بیمارستان ها بستری بودند، انجام شد. بر اساس جدول مورگان 136 نفر از آنها به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه جمعیت شناختی و همچنین پرسش نامه محقق ساخته ای با مقیاس طیف لیکرت شامل 20 گویه در چهار مولفه کمیت و کیفیت طبخ و همچنین کمیت و کیفیت توزیع استفاده شد.تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری کلموگروف- اسمیرنوف، t تک نمونه ای، فریدمن و همچنین آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی شفه برای مقایسه رضایتمدی بیماران در قالب نرم افزار SPSS 22 انجام شد.

یافته ها

نتایج آزمون t تک نمونه ای نشان داد که فرضیه رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه در بیمارستان های ناجا با میانگین 90/3 و سطح معناداری 00/0 تایید شد. رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه برای همه بیمارستان ها نیز به طور جداگانه بررسی شد و نتیجه نهایی در سطح مطلوب گزارش شد اما بین میانگین رضایت مندی بیماران از وضعیت تغذیه بیمارستان ها تفاوت معناداری وجود داشت (042/0=p). نتایج نشان داد که رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) با میانگین 2/4 به طور معناداری از سایر بیمارستان ها به استثنای بیمارستان های امام سجاد (ع) (با میانگین 8/4) و حضرت سیدالشهدا (ع) (با میانگین 9/3) مطلوب تر بود (05/0>p). همچنین رضایتمندی بیماران از وضعیت تغذیه در بیمارستان امام سجاد (ع) نیز به طور معناداری از بیمارستان های ایران (با میانگین 71/3) و الغدیر (با میانگین 75/3) بهتر بود (05/0>p) و وضعیت تغذیه سایر بیمارستان ها تفاوت معناداری نداشتند (05/0<p). نتایج آزمون فریدمن نشان داد که به ترتیب کمیت طبخ، کمیت توزیع، کیفیت توزیع و کیفیت طبخ دارای بیشترین سطح رضایتمندی از منظر بیماران بودند.

نتیجه گیری

میزان رضایتمندی بیماران از کمیت و کیفیت طبخ و توزیع غذا در بیمارستان های ناجا در سطح مطلوب است اما میزان رضایت از کیفیت طبخ و توزیع نسبت به کمیت آنها در سطح پایین تری قرار دارد.

زبان:
فارسی
صفحات:
27 تا 34
لینک کوتاه:
magiran.com/p2070830 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!