مقایسه نتایج هیستروسکوپی و بیوپسی در زنان نابارور با سندرم پلی سیستیک و ناباروری با علت نامشخص: یک مطالعه مقطعی گذشته نگر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

 ناباروری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک یک وضعیت بحرانی است که نه تنها به دلیل عدم تخمک گذاری بلکه به دلیل ناهنجاری های آندومتر ایجاد می گردد.

هدف

این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه یافته های هیستروسکوپی و بافت شناسی نمونه برداری های آندومتر در زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان  پلی سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص انجام شده است.

مواد و روش ها

این مطالعه مقطعی به مقایسه نتایج اولین هیستروسکوپی و یافته های بافت شناسی آندومتر در 70 زن نابارور مبتلا به سندرم تخمدان  پلی سیستیک دارای ضخامت طبیعی آندومتر با 35 زن مبتلا به ناباروری با علت نامشخص پرداخت. ارتباط بین یافته های بافت شناسی آندومتر، نتایج معاینات و آزمایشات بیماران از جمله مقادیر هورمون لوتئینه کننده، هورمون تحریک-کننده فولیکول، هورمون تحریک کننده تیروئید، تستوسترون، پرولاکتین، قند خون ناشتا، شاخص توده بدنی و مدت زمان ناباروری مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج

میانگین سنی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک به طور معنی داری کمتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (1/4±5/27 در مقابل 5/4±30 سال، به ترتیب) (100/0 >p). میانگین شاخص توده بدنی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک بیشتر از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص بود (به ترتیب: 4/4±7/28 در مقابل 3±1/25 کیلوگرم/متر مربع) (100/0 >p). یافته های هیستروسکوپی در تمام زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک طبیعی بود، در حالیکه 4/91% از زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص هیستروسکوپی طبیعی، 2/9% پولیپ آندومتر و 7/5% افزایش ضخامت آندومتر داشتند. یافته های بافت شناسی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک نشان دهنده آندومتر پرولیفراتیو در 3/54%، اختلالات پرولیفراتیو آندومتر در 1/17%، آندومتر ترشحی در 6/8% و پولیپ آندومتر در 1/17% از بیماران بود، در حالیکه این یافته ها در زنان مبتلا به ناباروری با علت نامشخص به ترتیب 6/28%، 0%، 3/54% و 20% بیماران را شامل می شد.

نتیجه گیری

ارزیابی هیستروسکوپیک بیماران ناباور به تنهایی قادر به تشخیص تمامی اختلالات آندومتر در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی سیستیک     نمی باشد و گرفتن بیوپسی توصیه می گردد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
33 تا 40
لینک کوتاه:
magiran.com/p2080796 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!