تحلیل وضعیت اکوسیستم کارآفرینی موثر بر توسعه فعالیت های کارآفرینانه روستایی: بینش هایی از یک پیمایش در میان شالیکاران چندکاره حوضه آبریز دشت هراز

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
وجود اکوسیستم کارآفرینی مناسب در مناطق روستایی تا حدود زیادی تضمین کننده پایداری کسب و کارهای روستایی است. هدف اصلی این تحقیق، تحلیل شکاف وضعیت موجود و مطلوب اکوسیستم کارآفرینی روستایی در حوضه آبریز دشت هراز بود. تحقیق حاضر به روش پیمایشی انجام گرفته و داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مدل اکوسیستم کارآفرینی آیزنبرگ جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق را شالیکاران چندکاره در حوضه آبریز دشت هراز تشکیل داده اند که تعداد 182 نفر با بهره گیری از نمونه گیری گلوله برفی شناسایی شدند. در بررسی وضعیت موجود اکوسیستم کارآفرینی روستایی نتایج نشان داد که مولفه‏ ی سرمایه‏ ی انسانی در اولویت اول قرار دارد. این در حالی است که مولفه های سیاست و تامین مالی به ترتیب در پایین ترین اولویت قرار گرفتند. همچنین، نتایج نشان داد که در سنجش وضعیت مطلوب اکوسیستم کارآفرینی روستایی، مولفه‏ ی بازار در اولویت اول قرار دارد. این در حالی است که مولفه های تامین مالی و سیاست به ترتیب در پایین ترین اولویت قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون ویلکاکسون نشان داد، عمیق‏ترین شکاف بین وضعیت مطلوب و موجود به مولفه های تامین مالی و سیاست تعلق دارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
167 تا 186
لینک کوتاه:
magiran.com/p2107144 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!