بررسی ارتباط علائم هیپوتیروئیدی با سوءمزاج سرد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

هیپوتیروییدی دومین بیماری شایع متابولیک و اندوکرین در جهان است و عامل ناخوشی و مرگ و میر به خصوص در سنین سالمندی به علت همراهی با بیماری های متابولیک و بیماری قلبی عروقی محسوب می شود. داروی لووتیروکسین درمان استاندارد و انتخابی بیماری هیپوتیروییدی است ولی نتایج درمانی مورد انتظار در گروهی از بیماران حاصل نمی شود .به‏نظر می رسد با استفاده از ظرفیت طب سنتی ایران بتوان به درمان بهتر این بیماران کمک کرد. برای دستیابی به این مهم باید این بیماری در طب سنتی ایران تبیین شود. در این راستا، مقایسه علایم هایپوتیروییدی با سوءمزاج سرد ضرورت دارد.

مواد و روش ها:

مطالعه حاضر مطالعه مروری و با روش کتابخانه ای است که با بررسی منابع مستند طب رایج و طب سنتی ایران و بانک های اطلاعاتی موجود و نرم افزار کتابخانه جامع طب انجام گرفته است. پس از طبقه بندی اطلاعات، اختلاف ها و مشابهت های سوءمزاج سرد و هیپوتیروییدی استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها:

علایم هیپوتیروییدی شامل خستگی، بی حالی، افزایش حساسیت به سرما، یبوست، خشکی پوست، خشکی مو و ناخن، صورت پف آلود، صدای خشن، افزایش وزن غیرقابل‏توجیه، تندرنس و سفتی عضله، ورم مفاصل، اختلالات پریودی)به خصوص منوراژی(و افسردگی، با علایم سوءمزاج سرد از دیدگاه طب ایرانی همپوشانی قابل توجهی دارد و بیماری های همراه هیپوتیروییدی مثل کبد چرب می تواند از پیامدهای مزاج سرد باشد.

نتیجه گیری:

با توجه به همراهی علایم هیپوتیروییدی و علایم سوء مزاج سرد و نیز راهکارهای درمانی طب سنتی ایران در سوءمزاج سرد، به نظر می رسد تشخیص و تعدیل مزاج در مبتلایان به هیپوتیروییدی و نیز رعایت تدابیر لازم برای بهبود سبک زندگی بیماران باعث ارتقاء سطح سلامتی و رفع علایم آن ها شود. پیشنهاد می شود با طراحی مطالعات بالینی، راهکارهای درمان سوء مزاج سرد بر بهبود علایم بیماران هیپوتیروییدی و میزان TSH، که معیار کنونی تشخیص و پیگیری درمان است، مورد ارزیابی قرار گیرد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
125
لینک کوتاه:
magiran.com/p2111850 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!