مطالعه ی مورفولوژیکی و فیلوژنتیکی قارچ های میکوریز آربوسکولار همزیست با ریشه ی برخی گیاهان دارویی استان کرمان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
هدف

 گیاهانی که ریشه ی آن ها با قارچ های میکوریز آربوسکولار رابطه ی همزیستی دارند، نسبت به گیاهان غیرمیکوریزی، توانایی بالاتری دربرابر تنش های مختلف زنده و غیرزنده ی محیطی همچون خشکی، شوری و آفات و بیماریهای گیاهی دارند. هدف از این مطالعه، بررسی گونه های مختلف AMF در استان کرمان است. شناسایی این میکروارگانیسم ها مبنایی برای مطالعات بیشتر در مورد استفاده از این میکروارگانیسم ها در جوانه زنی ، رشد و تکثیر گیاهان دارویی است. 

مواد و روش ها

 به منظور شناسایی مولکولی و مورفولوژیکی قارچهای میکوریز آربوسکولار، نمونه برداری از منطقه ی ریزوسفر گیاهان دارویی در برخی مناطق استان کرمان انجامشد. اسپورهای قارچ میکوریز آربوسکولار از خاکهای نمونه برداری شده با استفاده از روش الک مرطوب جداسازی شدند.  گروه بندی بر اساس اسلاید میکروسکوپی و ویژگیهای مورفولوژیکی مانند رنگ اسپور، شکل، تزیینات سطح، اندازه و ساختار دیواره آنها و خصوصیات اسپور ها در آب انجام شد. استخراج DNA از تک اسپور انجام شد. بخشی از  DNA ریبوزومی با روش PCR آشیانه ای، با استفاده از آغازگرهای SSUmaf و LSUmAr در مرحله اول و SSUmCf و LSUmBr در مرحله دوم تکثیر گردید و محصول PCR پس از الکتروفورز افقی ژل آگاروز و مشاهده ی باند مربوطه برای توالی یابی ارسال شد. سپس نتایج توالی یابی با استفاده از نرم افزارهای BLAST، Gene Runner و Clustal Omega مورد بررسی قرار گرفت و  با استفاده از نرم افزار MEGA 7، درخت فیلوژنی رسم شد.

یافته ها

 براساس بررسی های مورفولوژیکی و مولکولی، گونه های Viscospora viscosa،Septoglomus deserticola ، Funneliformis caledonius،Funneliformis mosseae و Diversispora spurca شناسایی گردید. در انتها، وجود و چگونگی قرابت گونه های شناسایی شده در درخت فیلوژنی مورد بررسی قرار گرفت.

نتیجه گیری

 ازآن جا که ویژگی های مورفولوژیکی مورد استفاده در شناسایی و رده بندی قارچ های میکوریز محدود می باشند، می توان برای رده بندی مطمین تر از روش های مولکولی استفاده کرد و از این طریق تمایز گونه های مشابه از نظر مورفولوژیکی و یا تشابه نمونه های متفاوت از نظر ظاهری را تشخیص داد.

زبان:
فارسی
صفحات:
23 تا 44
لینک کوتاه:
magiran.com/p2125784 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!