معرفی الگویی برای روش شناسی، ارزیابی و انتخاب فناوری در پروژه های تحقیق و توسعه نظامی (مطالعه موردی: یکی از مراکز تحقیقاتی نظامی)
پژوهش حاضر باهدف معرفی یک روش به منظور انتخاب مناسب ترین فناوری نظامی از میان فناوری های شناسایی شده جهت اکتساب آن از راه پروژه های تحقیق و توسعه، ارایه گردیده است. بنابراین، برای دستیابی به این مهم، مراحل پژوهش با ترکیب سه موضوع ارزیابی و انتخاب فناوری، راهبردهای فناوری های نظامی و همچنین پروژه های تحقیق و توسعه طراحی شده است. نتایج به دست آمده از این روش را می توان به دو دسته نتایج میانی و نهایی جمع بندی نمود. نتایج میانی مربوط به وزن دهی و اولویت بندی معیارهای ارزیابی و انتخاب فناوری های نظامی می باشد. بر اساس این نتایج، معیارهای «هماهنگی با سیاست ها، راهبرد و رهنامه نظامی»، «قابلیت بازدارندگی نظامی»، «ارتقای خودباوری ملی و اعتماد به نفس محققان» و همچنین در میان دسته بندی مربوط به معیارها، گروه معیارهای «راهبرد و کارایی عملیاتی»، «اثر فناوری» و «خلاقیت و نوآوری» جزو بااهمیت ترین معیارهای انتخاب فناوری شناخته شدند. در نتایج نهایی نیز از میان 5 فناوری شناسایی شده، دو فناوری در پایش های مربوط به مرحله ارزیابی اولیه حذف شده و درنهایت فناوری های دارای شرایط براساس معیارهای منتخب با استفاده از روش «تاپسیس» به ترتیب B و D و C اولویت بندی شده است.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.