بررسی ارتباط بلوغ حرفه ای و کمال گرایی با فضیلت سازمانی در کارکنان و اساتید دانشکده پرستاری و مامایی تبریز 1396

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

بر اساس شواهد موجود، بلوغ حرفه ای افراد و برخورداری از پختگی شغلی و روانی و توانایی تشخیص و قضاوت بالا، آن ها را از ارتکاب به خطاها و انحرافات سازمانی مصون نگه داشته و باعث افزایش سطح اعتماد و صداقت بین آن ها می شود که در توسعه سازمان اهمیت ویژه ای دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بلوغ حرفه ای و کمال گرایی کارکنان و اساتید با فضیلت سازمانی انجام شده است. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بوده که در سال 1396 با جامعه آماری 101 نفر از کارکنان و اساتید دانشکده پرستاری و مامایی تبریز و حجم نمونه 80 نفر که بر اساس جدول مورگان برآورد و به روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده بود، انجام گرفته است. برای جمع آوری داده ها، از سه نوع پرسشنامه استاندارد، شامل فضیلت سازمانی، رشد حرفه ای و مقیاس کمال گرایی استفاده گردید که پایایی آن ها بر اساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 0/88، 0/85 و 0/89 به دست آمد. داده های حاصل با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه مورد آزمون قرار گرفتند و با نرم افزار SPSS 23 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

یافته ها نشان داد که بلوغ حرفه ای با فضیلت سازمانی دارای رابطه مثبت و معناداری است (r=0/71 ،P<0/05)، ولی بین کمال گرایی و فضیلت سازمانی رابطه معناداری وجود نداشت (r=0/41 ،P<0/05). بلوغ حرفه ای می تواند تغییرات فضیلت سازمانی کارکنان و اساتید دانشکده پرستاری و مامایی تبریز را 69% به صورت معنی داری پیش بینی کند (r2=0/48 ،P<0/05).

ملاحظات اخلاقی

قبل از اجرای پرسشنامه ها، ابتدا در مورد هدف از این پژوهش و همچنین محرمانه بودن نتایج، به مشارکت کنندگان توضیح داده شد و با اخذ رضایت نامه آگاهانه کتبی در تحقیق شرکت کردند.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج تحقیق، بلوغ حرفه ای بیشترین ارتباط را در شکل گیری فضیلت سازمانی دارد، می توان با تقویت انجمن های علمی در محیط دانشگاه، برای اعتلای حرفه ای اساتید در حوزه های تدریس، پژوهش و فعالیت های علمی دیگر و همچنین برای کارکنان از طریق واگذاری مسوولیت های مناسب، فضای مناسبی را برای مشارکت فراهم کرد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
4
لینک کوتاه:
magiran.com/p2147639 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!