ارتباط بین دیسترس اخلاقی و تاب آوری در پرستاران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

دیسترس اخلاقی یکی از موضوعات شایع مطرح شده در پرستاری است که می تواند تاثیرات متفاوتی بر سلامت و عملکرد پرستاران و بیماران و سازمان های بهداشتی درمانی داشته باشد. تاب آوری، به عنوان ظرفیت های اجتماعی و شخصی برای بازیابی، سازگاری و تداوم در برابر سختی ها تعریف شده که می تواند به پرستاران در کاهش دیسترس اخلاقی کمک کند. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط دیسترس اخلاقی و تاب آوری در پرستاران انجام شد.

مواد و روش ها 

این مطالعه از نوع همبستگی مقطعی بر روی 250 پرستار شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی شهر یزد در سال 1398 که به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل سه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، دیسترس اخلاقی تعدیل شده همریک و همکاران و تاب آوری کانر و دیویدسون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی توکی و پیرسون) در نرم افزار آماری SPSS 20 انجام شد.

یافته ها

یافته ها نشان داد که بین میانگین نمره دیسترس اخلاقی و تاب آوری پرستاران ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد (P=0/67 ،r=0/027). از بین ابعاد تاب آوری بین «کنترل» و «پذیرش مثبت تغییر و روابط ایمن» با دیسترس اخلاقی ارتباط معکوس و معنی داری وجود دارد (0/05>P). میانگین نمره دیسترس اخلاقی 9/99±31/36 بود که نشان دهنده سطح متوسط دیسترس اخلاقی است. میانگین نمره تاب آوری پرستاران 11/11±64/87 بود. بالاترین نمره مربوط به بعد «تاثیرات معنوی» (20/22±68/05) و پایین ترین نمره مربوط به بعد «اعتماد به غرایز فردی، تحمل عاطفه منفی» (13/38±60/44) بود. ارتباط آماری معنی داری بین دیسترس اخلاقی و جنس، وضعیت تاهل، وضعیت نوبت کاری، گروه های سنی، وضعیت استخدامی و سابقه کاری وجود داشت (0/05>P). همچنین تاب آوری با متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و وضعیت استخدامی ارتباط آماری معنی دار داشت (0/05>P).

ملاحظات اخلاقی

این مطالعه توسط کمیته اخلاق در تحقیقات پزشکی تایید شده است. ملاحظات اخلاقی نظیر تکمیل فرم رضایت آگاهانه، مشارکت داوطلبانه، توضیح اهداف تحقیق و اطمینان در مورد محرمانه بودن اطلاعات رعایت گردید.

نتیجه گیری

افراد با توانایی «کنترل» و «پذیرش مثبت تغییر و روابط ایمن» بالاتر، دیسترس اخلاقی کم تری را تجربه می کنند، لذا می توان با به کاربردن استراتژی های آموزشی ارتقادهنده این ابعاد و حمایت مدیران پرستاری، موجبات کاهش دیسترس اخلاقی و پیامدهایی نظیر حفظ نیروی کار و ارتقای کیفیت مراقبت از بیمار را فراهم نمود.

زبان:
فارسی
در صفحه:
6
لینک کوتاه:
magiran.com/p2147642 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!