نقش باورهای معنوی-مذهبی همسان زوج در سلامت زناشویی با میانجیگری رابطه سازنده، عشق و تعهد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله مروری (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف

باورهای معنوی-مذهبی می تواند به دلیل هنجارها و گفتمان هایی که ایجاد می کند زندگی زناشویی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. ازاین رو مطالعه حاضر باهدف بررسی نقش باورهای معنوی-مذهبی همسان زوج در سلامت زناشویی و با نقش واسطه ای ارتباط سازنده، عشق و تعهد انجام شد.

مواد و روش ها

روش مطالعه حاضر توصیفی و از نوع تحلیل مسیر بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه افراد متاهل شهر بندرعباس در سال 98 بودند. نمونه موردمطالعه شامل 310 نفر از افراد بود که به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. از پرسشنامه محقق ساخته جاذبه های زناشویی (MAQ) و شاخص رضایت زناشویی (IMS) برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و تحلیل مسیر و نرم افزار SPSS-22 و برنامه ماکرو ساخته پریچر و هایز مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

یافته ها

نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که باورهای معنوی-مذهبی همسان، ارتباط سازنده، عشق و تعهد می توانند 75/4درصد از واریانس سلامت زناشویی را تبیین کنند. باورهای معنوی-مذهبی همسان می تواند 17/9درصد از واریانس ارتباط سازنده و نیز 25/1درصد از واریانس عشق را تبیین کند؛ اما توان پیش بینی تعهد را نداشت. همچنین نتایج اثرات غیرمستقیم نشان داد که باورهای معنوی-مذهبی همسان از طریق ارتباط سازنده 11/3- درصد و از طریق عشق 4/4- درصد به صورت غیرمستقیم بر روی عدم سلامت زناشویی اثر دارد.

نتیجه گیری

رابطه زناشویی می تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر باورهای معنوی-مذهبی زوج باشد. معنویت و مذهب می توانند با تقویت رابطه بین زوج و نیز افزایش عشق و دوستی بین آن ها موجب افزایش سلامت زناشویی شوند. نتایج این پژوهش می تواند دستاوردی در جهت اجرای مداخلات معنوی-مذهبی در حیطه زوج باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 7
لینک کوتاه:
magiran.com/p2164646 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!