سازوکارهای توسعه کارآفرینی پایدار در ساختار و جهت گیری های یک نظام آموزشی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
یکی از عوامل محرکه موتور توسعه اقتصادی و اجتماعی در فرایند توسعه جوامع، کارآفرینی است. ضرورت پایداری کارآفرینی به اندازه خود مقوله کارآفرینی اهمیت دارد. امروزه، بر خلاف گذشته با تغییرات روزانه و حتی لحظه به لحظه نیازهای جوامع بشری روبه رو هستیم و همچنین، یکی از مهم ترین دغدغه های مسیولان کشور معضل بیکاری و عدم آموزش مهارت های کافی به فراگیران می باشد که بسیار حایز اهمیت است. یکی از مهم ترین و اساسی ترین دغدغه مسیولان کشور در سال های اخیر، بیکاری است که یافتن راه حل برای این دغدغه حایز اهمیت می باشد. این موضوع به طور خاص در بخش کشاورزی که نیروی انسانی جویای کار دانش آموخته و غیر آن را در خود جای داده است، از اهمیت بیشتری برخوردار است. نظریه های موجود درباره روابط بین آموزش و پرورش و کارآفرینی می تواند مثبت و هنجارگرا باشد. رویکردهای مثبت می کوشد به توزیع روابط مشاهده شده بین آموزش و پرورش و کار و چگونگی تکوین آن ها بپردازد. برعکس، رویکرد هنجارگرا تمایل دارد که بر روابط بین آموزش و پرورش و کار آن طور که باید باشد تکیه کند. به این معنی که نظریه های هنجارگرا بر رویکردی اخلاقی یا معنوی نسبت به این مساله تاکید دارد. در نظریه های مثبت گرا که نظریه سرمایه انسانی یکی از آن ها می باشد؛ ساده ترین توضیح را درباره رابطه بین آموزش و پرورش و کارآفرینی ارایه می دهد. این تحقیق با هدف اصلی شناسایی مهم ترین شاخص های توسعه کارآفرینی پایدار در نظام آموزشی و اولویت بندی مولفه های آنها شکل گرفت. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و جامعه آماری خبرگان بوده که به روش دلفی دو مرحله ای انجام پذیرفت. جامعه آماری خبرگان شامل کارشناسان و متخصصان و آموزشی بود و روش نمونه گیری به شیوه غیرتصادفی از هدفمند بود که 12 مصاحبه صورت گرفت. با توجه به نتایج دو مرحله ای دلفی و اجماع اعضای پانل و رسیدن به اشباع نظری، 80 شاخص از نظر خبرگان مشخص شدند. در بین مولفه های توسعه کارآفرینی پایدار مولفه های "عوامل فردی" و "عوامل اقتصادی" بالاترین میانگین (بالاترین اولویت) را دارد و مولفه های "عوامل فرهنگی" و " عوامل سیاسی" کمترین رتبه (پایین ترین اولویت) را به خود اختصاص می دهد. نظام آموزشی که عامل اصلی تربیت نیروی انسانی متخصص می باشد برای جا نماندن از تغییرات سریع جهانی و بقا و رشد در این عرصه و نیز حل معضل بیکاری باید به سرعت و با هدف گذاری درست حرکت کند.  با توجه به یافتن مولفه ها و شاخص هایی توسعه کارآفرینی پایدار، انتظار می رود نظام آموزشی بتواند با تمرکز بر توسعه کارآفرینی پایدار در راستای یافتن راه حل های کاربردی بیکاری،گام های موثری را بردارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
499 تا 512
لینک کوتاه:
magiran.com/p2170693 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!