اثربخشی داستان های کودکانه بومی سازی شده بر مهارت های اجتماعی-ارتباطی کودکان دچار اختلال طیف اتیسم با عملکرد بالا

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

نقص در مهارت های اجتماعی و ارتباطی به عنوان مانعی بزرگ بر سر راه افراد دچار اتیسم با عملکرد بالا برای مشارکت در محیط های اجتماعی و بهره مندی از امکانات اجتماعی باید مدنظر قرار گیرد. باتوجه به اهمیت این مسئله استفاده از رویکردهایی که بتواند به افراد اتیسم جهت غلبه بر این نقص کمک کرده، امری ضروری است. هدف تحقیق حاضر تعیین اثربخشی بسته آموزشی مبتنی بر داستان های کودکانه بومی سازی شده بر تقویت مهارت های اجتماعی-ارتباطی کودکان دچار اختلال طیف اتیسم با عملکرد بالا بود.

روش بررسی

روش این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری تحقیق کودکان 6تا12ساله دارای اختلال اتیسم با عملکرد بالا، در مرکز توان بخشی مهرآریا در شهر کرج در سال تحصیلی 97-1396 بودند. از میان آن ها تعداد 24 نفر با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شده و در دو گروه آزمایشی و گواه به صورت تصادفی قرار گرفتند. جهت پیش آزمون و پس آزمون نیم رخ مهارت های اجتماعی اتیسم (بلینی و هوپف، 2007) تکمیل شد. پس از آموزش دوازده داستان اجتماعی برای گروه آزمایش، جهت تحلیل داده ها، روش تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و نرم افزار SPSS و سطح معناداری 0٫05به کار رفت. 

یافته ها

در پژوهش حاضر بسته آموزشی داستان های اجتماعی بومی سازی شده موجب افزایش میانگین متغیر مهارت های اجتماعی-ارتباطی گروه آزمایش در مرحله پس آزمون (12٫10± 96٫42) درمقایسه با مرحله پیش آزمون (17٫56± 90٫12) شده است (0٫001>p)؛ همچنین در تحقیق حاضر نتایج نشان داد، اثربخشی بسته آموزشی مبتنی بر داستان های اجتماعی بومی شده بر متغیر مهارت های اجتماعی-ارتباطی در دوره پیگیری دوماهه ماندگار بوده است (0٫001>p).

نتیجه گیری

 ازآنجاکه مداخله داستان های کودکانه بومی سازی شده تعاملات کلامی کودکان را با یکدیگر در موقعیت های اجتماعی فراهم می آورد، روش موثری برای ارتقای توان مندی ها و مهارت های اجتماعی و ارتباطی کودکان دچار اختلال طیف اتیسم با عملکرد بالا است؛ بنابراین به درمانگران حوزه اتیسم پیشنهاد می شود در درمان و آموزش و بهبود مهارت های اجتماعی-ارتباطی این کودکان از داستان های کودکانه بومی سازی شده بهره گیرند.

زبان:
فارسی
در صفحه:
107
لینک کوتاه:
magiran.com/p2172356 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!