مکان یابی پادگان نظامی با رویکرد اقلیمی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) (مطالعه موردی : استان آذربایجان شرقی)
مکان یابی، فعالیتی است که در آن قابلیت ها و توانایی های منطقه ای خاص از نظر وجود زمین مناسب و کافی و ارتباط آن با کاربری های دیگر شهری و روستایی برای انتخاب مکانی مناسب برای کاربری مدنظر مورد تجزیه وتحلیل قرار گیرد. با توجه به این که اولین هدف موردنظر دشمن در حمله و تهاجم نظامی به یک کشور، مراکز و استقرارگاه های نظامی آن می باشد؛ بنابراین رویکرد آمایشی به سامان دهی مراکز نظامی یک کشور منجر به این مسئله می شود که این مکان ها به گونه ای استقرار یابند که حداکثر امنیت و قابلیت دفاعی را برای آن کشور فراهم کنند. امروزه اهمیت پدافندغیرعامل به ویژه مکان یابی با رعایت ملاحظات دفاعی پیش از گذشته محسوس است. هدف پژوهش حاضر مکان یابی مناسب و بهینه برای پادگان نظامی در استان آذربایجان شرقی با رویکرد اقلیمی است. ابتدا تمام معیارهای اقلیمی و محیطی در منطقه مورد مطالعه که در امر مکان یابی پادگان دخیل بودند، مشخص شد. روش کار بدین صورت بود که ابتدا با تنظیم پرسشنامه ای، نظرات کارشناسان و متخصصان نظامی درباره عوامل موثر در مکان گزینی پادگان نظامی جمع آوری شد؛ از فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) نسبت به وزن دهی لایه ها استفاده و سپس سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای تلفیق اطلاعات به دست آمده مورداستفاده قرار گرفت و در پایان (9) نقطه برای جانمایی پادگان نظامی پیشنهاد شد. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر این مهم است که در بین عوامل موثر در مکان یابی پادگان نظامی، عوامل اقلیمی بالاترین اهمیت را نسبت به سایر عوامل به خود اختصاص داده اند.
-
تشخیص تغییرات پوشش برفی با استفاده از روش های تحلیل شی ءگرای تصاویر ماهواره ای مطالعه موردی: حوضه های آبریز غربی دریاچه ارومیه
نرگس صمدی، علی اکبر رسولی پیروزیان*، داود مختاری،
نشریه کاربرد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی در علوم محیطی، تابستان 1403 -
بررسی و تحلیل مکان یابی اسکان موقت در شرایط بحران با تاکید بر تهدیدات انسان ساخت (مطالعه موردی : منطقه یک شهرکرمانشاه)
*، مهرداد دژپسند
فصلنامه پدافند غیرعامل، زمستان 1403 -
بررسی شرایط اضطراری آلودگی منابع آب (مطالعه موردی: استان اصفهان)
*، احمد خزایی پول، حسین میسمی
نشریه مدیریت بحران، پاییز 1403 -
ارزیابی تاثیر کشاورزی شهری در افزایش تاب آوری مناطق پرجمعیت شهری: رویکردی جامع مبتنی بر ذخیره و ترسیب کربن
بهمن ویسی نبی کندی، احمد حامی*، ، فرزین امامی نمین
فصلنامه پژوهش های جغرافیای طبیعی، پاییز 1403 -
ارزیابی تطبیقی مدل هیدرولوژیکی نیمه توزیعی با مدل یکپارچه در جهت شبیه سازی رواناب حوضه گمناب چای
محمدحسین رضایی مقدم*، داود مختاری، میثم اسکندری آلنی
نشریه هیدروژیومورفولوژی، پاییز 1403