واکاوی شاخص های حکمروایی خوب شهری (مطالعه موردی: شهر کهنوج)

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

بیین موضوع: 

نظریه حکمروایی خوب شهری نظریه جدیدی است که پیاده شدن آن زمینه توسعه پایدار را در جامعه محقق می سازد. هدف این پژوهش، واکاوی شاخص های حکمروایی خوب شهری شهر کهنوج و تلاش برای شناخت تفاوت ها و تشابه ها در نوع نگاه و ادراک ذی نفعان اصلی در موضوع حکمروایی خوب (یعنی شهروندان و مدیران و کارشناسان) از شاخص های حکمروایی در شهر کهنوج می باشد.

روش

روش پژوهش از نظر ماهیت کمی و از لحاظ هدف توصیفی تحلیلی می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای شاخص های حکمروایی شهر کهنوج می باشد. روایی سوالات پرسشنامه بصورت روایی صوری توسط متخصصان و پایایی سوالات بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 0.935 محاسبه شده که نمایانگر ضریب اعتماد بالای آن است. جامعه آماری شامل شهروندان بالای 20 سال شهر کهنوج است که از 380 نفر از افراد جامعه آماری و 30 نفر از مدیران و کارشناسان شهر کهنوج به صورت تصادفی ساده نمونه برداری گردید. یافته‎ها: یافته های تحقیق گویای آن است که امتیاز کلی شاخص حکمروایی از نظر شهروندان با میانگین (2.73) و از نظر کارشناسان برابر با میانگین (2.86) زیر متوسط می باشد، که گویای وضعیت پایین حکمروایی شهری از نظر هر دو گروه می باشد.همچنین بررسی ها نشان دادند که از مجموع هفت شاخص اصلی حکمروایی شهری مورد بررسی در این پژوهش در 70 درصد آنها، میانگین امتیازهای شهروندان پایین تر از کارشناسان می باشد وتنها در دو شاخص مشارکت و کارایی وضعیت برعکس است.یافته ها نشان می دهد که بیشترین اختلاف نظر میان شهروندان با مدیران و کارشناسان در شاخص های شفافیت ، اجماع گرایی و مسئولیت و پاسخگویی و بیشترین وجه اشتراک میان آنها در شاخص های قانونمداری واثربخشی و کارایی می باشد.

نتایج

بنابراین اصلاحات در ساختارهای اداری و اجرایی و سیاسی، کارآمد و به روز کردن قوانین و به ویژه افزایش شناخت و آگاهی شهروندان نسبت به قوانین را باید از آن جمله دانست که نتیجه نهایی این پیشنهادها می تواند به افزایش اعتماد مردم نسبت به قانون و چند و چون اجرای آن در نهادها و سازمان های مدیریت شهری منجر گردد.

زبان:
فارسی
صفحات:
273 تا 291
لینک کوتاه:
magiran.com/p2194722 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!