بررسی تاثیر کاربرد نرم افزار سالم پیر شدن بر آگاهی فرهنگیان از سالم پیر شدن

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

افزایش جمعیت سالمندان در جهان از سویی، گستردگی بیماری های مزمن از سوی دیگر، نیاز به آموزش را در دهکده جهانی افزایش داده است. یکی از این آموزش ها، آموزش سالم پیر شدن، برای سالمندان است. از طرفی با گستردگی بیماری کرونا، ارتباط پرستاران با مددجویان در مراکز درمانی و بهداشتی برای برقراری و اجرای آموزش کمتر شده است. لذا با توجه به اینکه در هزاره سوم آموزش هستیم، ارایه، اجرا و پیگیری تاثیر کاربرد نرم افزار سالم پیر شدن که آموزش از راه دور است، گامی مهم در جهت دست یابی به اهداف ارتقاء آموزش مراقبت از خود در سالمندان است. لذا محققین، تحقیقی باهدف بررسی تاثیرکاربرد نرم افزار سالم پیر شدن بر آگاهی فرهنگیان 60 تا 70 سال از سالم پیر شدن را اجرا و نتایج را گزارش می نمایند.

مواد و روش ها

تحقیق حاضر نیمه تجربی و دارای،80 نمونه بازنشسته فرهنگی که در مقطع سنی 60 تا 70 سال بوده و در سال 97 تا 98 انجام گردید. به روش نمونه گیری به صورت در دسترس در جامعه پژوهش فرهنگیان بازنشسته تنکابن بود. نمونه ها در دو گروه 40 نفر به صورت گروه کنترل و گروه آموزش با کاربرد نرم افزار قرار گرفتند. مداخله با ارایه نرم افزار سالم پیر شدن در گروه آموزش بود. جهت جمع آوری داده ها از ابزارهای سنجش اطلاعات فردی، تستی با 20 سوال چهار جوابی با پایایی (0/78=P)، که در حضور محققین پاسخ داده شده است و ابزار سنجش رضایت مندی با پایایی (0/89=P) از کاربرد نرم افزار، استفاده شد. سپس اطلاعات به دست آمده آنالیز گردید.

یافته ها

این پژوهش بر روی 80 نمونه با میانگین سنی 3/64 ±64/33 در گروه کنترل و 3/6±62/12 در گروه آموزش با نرم افزار انجام شده است. نتایج نشان داد که ازنظر مشخصات فردی و اجتماعی در دو گروه کنترل و با آموزش نرم افزار اختلاف معناداری ندارند (0/05<P). میزان آگاهی گروه کنترل قبل و بعد مداخله 1/17± 15/5 و 2/12± 16/2 و در گروه با آموزش نرم افزار، میزان آگاهی قبل و بعد از مداخله 2/6± 16/34 و 1/48 ± 19/72 بود و رابطه معناداری بین میانگین نمره آگاهی از سالم پیر شدن درگروه آموزش با نرم افزار آموزشی و کنترل قبل و پس از مداخله دیده شد (0/000 =P).

نتیجه گیری

اقدام در جهت تولید نرم افزارهای مناسب برای آموزش سالمندان گامی در جهت افزایش اطلاعات سالمندان در حفاظت و پیشگیری از عوارض سالمندی است. لذا پرستاران در ارتقای سلامتی و پیشگیری از عوارض سالمندی با اجرای آموزش مددجویان سالمند، به روش آموزش الکترونیکی به ارتقای سلامتی در سالمندان کمک می کند.

زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 61
لینک کوتاه:
magiran.com/p2199958 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!