بررسی وضعیت سلامت روانی کاربران شبکه های اجتماعی در دوره شیوع بیماری کووید-19

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

شیوع ناگهانی کرونا شوکی برای جامعه جهانی به ویژه سیاست گذاران بهداشت جهانی بوده و میلیون ها نفر را درگیر کرده است. در این ارتباط، پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت سلامت روانی کاربران شبکه های اجتماعی در دوره شیوع بیماری کووید-19 در ایران انجام شد.

روش بررسی

پژوهش حاضر از نوع توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش تمامی کاربران تلگرام و واتساپ بودند. بدین منظور، 443 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه آنلاین نشانه های اختلالات روانی هاپکینز (Hopkins Symptoms Checklist (HSCL)-25: SCL25) استفاده گردید. از روش های آماری میانگین، انحراف استاندارد و آزمون t نیز بهره گرفته شد.

یافته ها: 

یافته های به دست آمده نشان دادند که میانگین نمره کل نشانه های اختلالات روان شناختی در بین شرکت کنندگان در سطح نسبتا بالایی قرار دارد؛ بدین معنا که میانگین نشانه های اختلالات روانی شرکت کنندگان در سطح پایین برابر با 27/9 درصد بود. در این مطالعه ترس مرضی در بین پاسخگویان با میانگین 3/27 درصد گزارش گردید. کمترین میزان اختلال در بین اختلالات روانی، روان پریشی با میانگین 5/0 درصد بود (05/0>P).

نتیجه گیری:

 براساس نتایج میانگین نمره زنان در اختلالات روان شناختی، شکایات جسمانی، وسواس جبری، حساسیت بین فردی و افکار پارانوییدی بیشتر از مردان بود. افرادی که تجربه مبتلا شدن به کرونا را داشتند در مولفه های شکایت جسمانی، وسواس جبری، اضطراب و ترس مرضی، نشانه های اختلال روانی بالاتری نسبت به افرادی داشتند که به کرونا مبتلا نشده بودند. همچنین افراد مجرد نشانه های بالاتری از اختلالات روانی نسبت به افراد متاهل داشتند. نشانه های شکایات جسمانی، اضطراب و ترس مرضی در بین افراد دارای بیماری های مزمن بالاتر از افراد بدون بیماری مزمن بود. همچنین ترس مرضی در بین افرادی که دارای والدین با بیماری مزمن بودند، بالاتر از دیگران بود.

زبان:
فارسی
صفحات:
21 تا 29
لینک کوتاه:
magiran.com/p2206963 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!