چارچوبی برای تحلیل جنبه های انسانی مکتب شهید سلیمانی
شناخته شدن سردار شهید قاسم سلیمانی به عنوان ژنرال شکست ناپذیر در عرصه های میدان نبرد، بر کسی پوشیده نیست. اما به قدر عیان بودن قدرت فرماندهی نظامی ایشان، جنبه های انسانی ایشان مغفول مانده است. این مقاله در صدد است تا با اتکای بر روش روایت پژوهی، روایت مناسبی از هدف مورد بررسی را ارایه نماید.
نشان می دهند که مفهوم ولایت به عنوان جنبه بارز انسانی حاکم بر اعمال سردار، تعامل او با نخبگان و مردم عامی را چنان سمت و سو داده است که وی، کار کردن برای مردم را وسیله قرب الی الله می داند. او دارای نگرش مثبت به دیگران بوده و از این رو شناخت و احترام به شخصیت دیگران را در سرلوحه تعاملات خود داشته است. درک موقعیت فرد مخاطب خارجی و داخلی و توان پرذازش اندیشه مخاطب، جهت ارتقای هم درکی با ایشان از خصیصه های برجسته او و نهایتا مکتب منسوب به اوست.
نتایج سه جریان ارتباطی مهم در تشریح جنبه های انسانی سردار قابل مشاهده است: جریان تعاملات اجتماعی (در تعامل بین انسان ذی حق و انسان صاحب کرامت)، جریان عبودیت (در تعامل بین انسان ذی حق و انسان به مثابه خلیفه الله) و جریان هدایت (در تعامل بین وجه خلیفه الهی انسان و وجه صاحب کرامت بودن او). این سه جریان در الگوی نهایی پژوهش ارایه شده است.
-
تبیین گام های نظری و عملی انقلاب اسلامی ایران در راستای تحقق قیام مهدوی؛ با تاکید بر اندیشه امام خمینی(ره)
*، میثم رضایی
فصلنامه مشرق موعود، بهار 1403 -
فراترکیب مطالعات کارآمدی سازمان های فرهنگی
طاهره اکبری، عباسعلی قیومی*، اسماعیل کاوسی، محسن عامری شهرابی
نشریه مطالعات راهبردی فرهنگ، پاییز 1402