بررسی رابطه مصرف مواد، سیگار و الکل در کودکان و نوجوانان اقدام کننده به خودکشی
خودکشی کودکان و نوجوانان، از دغدغه های حوزه سلامت بوده و سیر صعودی آن حیطه های بیولوژی، سایکولوژی و اجتماعی را در برمی گیرد.
بررسی خصوصیات دموگرافیکی و ارتباط مصرف مواد، سیگار و الکل توسط والدین و شخص با اقدام به خودکشی در گروه سنی 6 تا 18 سال بود.
این پژوهش به روش مورد-شاهدی در گروه سنی 6 تا 18 در سال 1398 و در شهر سنندج و برآورد حجم نمونه 40 نفر در هر گروه اصلی و کنترل انجام و شیوه نمونه گیری تصادفی و بر اساس ترتیب زمانی مراجعه به بیمارستان ها بوده است. 44 نفر شامل 26 دختر و 18 پسر در گروه اصلی و 42 نفر در گروه کنترل از نظر سن، جنس، سکونت روستا یا شهر همسان سازی گردیدند. ابزارها: 1) چک لیست خودساخته 2) پرسشنامه خودکشی بک. همچنین، اطلاعات وارد نرم افزار آماری 22SPSS گردید و از میزان و درصد، میانگین و انحراف استاندارد برای محاسبه اهداف توصیفی و از کای سکوار برای تحلیل اهداف تحلیلی استفاده شد.
یافته ها:
میانگین سنی افراد مورد مطالعه در گروه اصلی 14/29 سال و در گروه کنترل 13/5 سال بود. در اقدام کنندگان به خودکشی 13 نفر سیگار، 12 نفر الکل و 7 نفر مصرف مواد و در پدران 28 نفر سیگار، 13 نفر الکل و 10 نفر مواد مصرف داشتند که با خودکشی فرزند رابطه معنی دار گزارش گردید (P<0/05). بین مصرف سیگار، مواد و الکل توسط مادر با خودکشی فرزند رابطه معنی داری یافت نشد. (0/05<P).
نتیجه گیری:
فراوانی این مشکل در کردستان و همبودی با مصرف مواد، سیگار و الکل، برنامه ریزی و مداخله سیاست گذاران و مجریان سلامت و امور اجتماعی برای توقف سیر صعودی را می طلبد.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.