تعیین رابطه بین فرسودگی تحصیلی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

فرسودگی تحصیلی دانشجویان همواره اهمیت بسزایی داشته است. زیرا نه تنها در سرنوشت علمی دانشجویان تاثیر داشته، بلکه افزایش آن می تواند به سلامت روحی دانشجویان آسیب رساند و آنان را با ناکامی های مختلفی مواجه کند. لذا هدف مطالعه حاضر تعیین رابطه بین فرسودگی تحصیلی با پیشرفت تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بود.

روش ها

مطالعه حاضر از نظر روش توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش را 173 دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال تحصیلی 98- 97 تشکیل می دادند و روش نمونه گیری به شیوه تصادفی ساده بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه برسو و برای پیشرفت تحصیلی از معدل دو ترم قبل و معدل کل دانشجویان استفاده شد. داده ها از طریق شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و سپس در بخش تحلیلی از آزمون های آمار استنباطی شامل آزمون t تک نمونه ای، t گروه های مستقل، تحلیل واریانس یک راهه، ضرایب همبستگی، پیرسون و برای بررسی فرض نرمال بودن داده ها از نمودارهای ساقه و برگ و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

نتایج نشان داد که میانگین نمره فرسودگی تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان 62/62±46/8 بود. هم چنین نتایج بیانگر آن بود که بین مولفه های فرسودگی تحصیلی بیشترین میانگین مربوط به ناکارآمدی درسی (72/27±19/4) و کم ترین میانگین مربوط به بی علاقگی (2/92±11/3) است. هم چنین میانگین نمره فرسودگی تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (6/62±46/8) بود. 83/8 درصد از دانشجویان سطح متوسطی از فرسودگی تحصیلی داشتند. نتایج نشان داد که بین فرسودگی تحصیلی (0/25-=r و 0/001>p)، خستگی هیجانی (0/28-=r و 0/001>p)، بی علاقگی تحصیلی (0/24-=r و 0/001>p) با پیشرفت تحصیلی رابطه منفی معنی داری وجود دارد. اما بین ناکارآمدی درسی و پیشرفت تحصیلی رابطه معنی دار مشاهده نشد (0/06=r و 0/409=p). همچنین نتایج بیانگر وجود تفاوت معنی داری بین جنسیت با پیشرفت تحصیلی دانشجویان بود (3/52=t و 0/001=p).

نتیجه گیری

نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که درصد قابل توجهی از دانشجویان فرسودگی تحصیلی را تجربه می کنند. با توجه به نتایج حاصله، فرسودگی تحصیلی، خستگی هیجانی، بی علاقگی و ناکارآمدی درسی موجب کاهش پیشرفت تحصیلی می گردند.

زبان:
فارسی
صفحات:
70 تا 79
لینک کوتاه:
magiran.com/p2252052 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!