رانندگی خطرناک در رانندگان اتوبوس درون و بین شهری: آیا تفاوتی وجود دارد؟
رانندگان اتوبوس همچون دیگر رانندگان، مستعد خطاهای شناختی و رفتارهای ناایمن هستند. تصادفات رانندگی با رفتار نابه جا راننده ارتباط دارد. از آنجا که تصادفات رانندگی در دو مسیر درون شهری و بین شهری با هم تفاوت دارد، ممکن است دست کم بخشی از این تفاوت مربوط به رفتار راننده باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه رفتار رانندگی خطرناک در رانندگان اتوبوس درون و بین شهری انجام شد.
این مطالعه توصیفی- تحلیلی، با استفاده از پرسشنامه ی ویژگی های دموگرافیکی و شاخص رانندگی خطرناک دولا، روی 107 راننده اتوبوس درون شهری و 99 و راننده اتوبوس بین شهری در شهر زنجان انجام شد. در نهایت پس از گردآوری داده ها از آزمون های t-test، کای دو و رگرسیون خطی در محیط SPSS19 و در سطح معنی داری 05/0 برای تحلیل آماری استفاده شد.
یافته ها:
میانگین ساعت کار در هفته برای رانندگان درون شهری به طور معناداری بیش از رانندگان بین شهری بود. همچنین میانگین شاخص رانندگی خطرناک و زیرشاخص های آن به جز زیرشاخص رانندگی تهاجمی در رانندگان درون شهری بیش از رانندگان بین شهری بود (05/0 > p). افزون بر آن، متغیر ساعت کار در هفته، در مسیر درون شهری بر نمره زیرشاخص RD اثر منفی و در مسیر بین شهری بر نمره دو زیرشاخص NCED و DD اثر مثبت داشت (05/0 > p).
نتیجه گیری:
با وجود تعداد جرایم و فوتی های کمتر در مسیرهای درون شهری لازم است اقدامات جدی تری برای کنترل رفتارهای بی پروا در نظر گرفته شود. این اقدامات می تواند شامل تدوین برنامه های مداخله ای برای مدیریت ساعت کاری رانندگان اتوبوس برای کاهش خستگی آنها و نیز افزایش آگاهی راننده ها برای کاهش رانندگی بی پروا باشد.
-
Correlation of Adverse Pregnancy Outcomes with Postpartum Thyroid Function and Autoimmunity Status in Euthyroid Women
Fattaneh Bassami, Hossein Chiti*, Shahin Besharati Kivi, Farnaz Mohammadian, Aisa Paknejad, Ramezan Fallah
Journal of Advances in Medical and Biomedical Research, Mar-Apr 2024 -
A Scoping Review of Theses and Dissertations on Pedestrian Crossing Behavior: A Cross-Country Comparison of Key Features
Mohammadsaber Parvand, Fatemeh Ghalandari, Roghayeh Naghdi, Shahin Amini, *
Health Education and Health Promotion, Summer 2024 -
تاثیر برنامه آموزشی مبتنی بر مدل باور بهداشتی بر خودمدیریتی فشارخون بالا در بیماران مبتلا به حمله زودگذر مغزی
ثریا بازرگان، نسرین بهرامی نژاد*، فاطمه مرادی،
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه، امرداد 1402 -
آیا ویژگی های جمعیت شناختی قادر به پیش بینی رفتارهای مخاطره آمیز عابران پیاده هستند؟
آناهیتا عباسپور، خدیجه حاجی میری، *
مجله انسان، محیط زیست و ارتقاء سلامت،