انتشار امواج صدا با بسامدهای مختلف در خلیج فارس

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

انتشار امواج صدا در آب های کم عمق به دلیل ماهیت خاص شرایط سطح و بستر توده های آبی، پیچیده و ناشناخته می باشد. در سال های اخیر استفاده از طیف وسیعی از نرم افزارهای کاربردی جهت شناخت این اثرگذاری بر انتشار امواج صدا جهت بهبود عملکرد سامانه های سوناری افزایش یافته است. در محیط های کم عمق و مناطق ساحلی تداخل ایجاد شده ناشی از بازتاب های سطح و بستر دریا بسیار مهم و تاثیرگذار هستند. روش های متعددی برای الگوسازی انتشار امواج صدا توسعه داده شده اند. روش نظری پرتو، مدهای بهنجار (نرمال)، انتگرال گیری عدد موج و معادلات سهموی از جمله روش های الگوسازی انتشار امواج صدا می باشند. در طرح حاضر، از روش معادلات سهموی با در نظر گرفتن بسامد های 500، 1000 و 10.000 هرتز برای فرستنده جهت الگوسازی انتشار امواج صدا در خلیج فارس استفاده شده است. نتایج نشان دادند که اثرات بستر عامل اصلی تنکش (تضعیف) انرژی امواج صدا است. هم چنین بیش ترین نفوذ امواج صدا در لایه های بستر در بسامد های پایین و کم تر از 1 کیلوهرتز رخ داده و با افزایش عمق فرستنده، برهم کنش پرتوهای صدا با بستر نیز افزایش یافته و به تبع آن اتلاف بیش تری در مسیر انتقال ثبت شده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
105 تا 113
لینک کوتاه:
magiran.com/p2343162 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!