بررسی اثر تمرین هوازی و مکمل غذایی کورکومین بر رفتار اضطرابی و فعالیت حرکتی موش های ماده نژاد بالب سی آلوده به نیترات سرب در آزمون هول بورد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

سرب از جمله آلاینده های محیطی نوروتوکسیک است که سبب بروز رفتارهای اضطرابی می شود. هدف از پژوهش تعیین و بررسی اثر تمرین هوازی و مکمل غذایی کورکومین بر رفتار اضطرابی و فعالیت حرکتی موش های ماده نژاد بالب سی آلوده به نیترات سرب در آزمون هول بورد بود.

روش بررسی

در این مطالعه تجربی که در سال 1398 انجام شد، 42 سر موش ماده از نژاد بالب سی با وزن 3025 گرم از انستیتو پاستور ایران خریداری شد. یک هفته قبل از شروع مطالعه به منظور سازگاری و آشناسازی، موش ها به مدت 10 دقیقه (پنج جلسه) تمرین هوازی با شدت کم را تجربه کردند. سپس به صورت تصادفی به هفت گروه (6 موش در هر گروه) شامل گروه سالم (کنترل)، گروه کنترل منفی دریافت کننده آب مقطر، گروه کنترل منفی دریافت کننده آب مقطر و حلال اتانول، گروه کنترل مثبت دریافت کننده نیترات سرب، گروه دریافت کننده نیترات سرب و تمرین هوازی، گروه دریافت کننده نیترات سرب و مکمل کورکومین و گروه دریافت کننده نیترات سرب، تمرین هوازی وکورکومین  تقسیم شدند. پس از پایان مطالعه برای بررسی رفتار اضطرابی و فعالیت حرکتی حیوانات، آزمون هول بورد گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و جهت مقایسات چندگانه از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

یافته ها

 نتایج این پژوهش نشان داد که پس از مصرف خوراکی سرب، تعداد دفعات فرو بردن سر در سوراخ های صفحه هول بورد و زمان تاخیر نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (01/0=p)، در حالی که تعداد دفعات عبور از خطوط مثبت (+) صفحه(فعالیت حرکتی) افزایش پیدا کرد (001/0=p)، تزریق مکمل کورکومین، سبب افزایش تعداد دفعات فروبردن سر در سوراخ ها (03/0=p)، افزایش زمان تاخیر (02/0=p) و کاهش تعداد دفعات عبور از خطوط (01/0=p) نسبت به گروه نیترات سرب شد. انجام تمرین هوازی باعث افزایش زمان تاخیر (02/0=p) و کاهش میزان فعالیت حرکتی نسبت به گروه نیترات سرب شد (01/0=p)، ولی در تعداد فروبردن سر داخل سوراخ های صفحه تغییر معنی داری مشاهده نشد. به علاوه انجام تمرینات هوازی هم زمان با تزریق کورکومین موجب فرو بردن بیشتر سر داخل سوراخ ها (001/0=p)، افزایش زمان تاخیر (01/0=p) و کاهش فعالیت حرکتی نسبت به گروه های تجربی شد (01/0=p).

نتیجه گیری

 به طور کلی می توان نتیجه گرفت که مواجهه با نیترات سرب سبب بروز رفتار اضطرابی می شود. هم چنین تمرین هوازی و مکمل کورکومین می توانند اثر اضطراب زای مواجهه با سرب را تعدیل کنند.

زبان:
فارسی
صفحات:
596 تا 610
لینک کوتاه:
magiran.com/p2355323 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!