بررسی و اولویت بندی موانع سازمانی رشد اخلاق حرفه ای (مورد مطالعه ذی حسابان دستگاه های اجرایی)
پیچیدهشدن روزافزون عملیات سازمانی، توجه مدیران و دستاندرکاران سازمانها و صاحبنظران را به بحث موانع تاثیرگذار در رشد اخلاق حرفهای در سازمان معطوف ساخته است. در این راستا پژوهش حاضر به شناسایی و رتبهبندی موانع سازمانی رشد اخلاق حرفهای پرداخته است.
مواد و روشها:
این تحقیق از نظر روش تحقیق آمیخته و با استفاده از رویکرد کیفی کمی بوده است که در مرحله اول از روش کیفی تحلیل محتوا و در مرحله دوم از روش Delphi و روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل 34 نفر ذیحسابان و معاونین ذیحسابی در دسترس وزارت امور اقتصادی و دارایی بوده است. جهت نمونهگیری از جامعه آماری از روش تصادفی ساده استفاده شده است. تعداد نمونه تحقیق با استفاده از فرمول کوکران، 31 نفر محاسبه گردیده است. جهت تجزیه و تحلیل دادهها، رتبهبندی موانع سازمانی با استفاده از آزمونهای Repeated Measure، تی زوجی و میانگین برای مقایسه تاثیر موانع سازمانی موثر بر رشد اخلاق حرفهای در سازمان انجام شده است. ملاحظات اخلاقی: مشارکتکنندگان با آگاهی از اهداف پژوهش پرسشنامهها را تکمیل کردند.
یافته ها:
بر اساس نتایج حاصله مهمترین موانع شناساییشده در سازمان به ترتیب دارای مقادیر، فقدان نظام ارزیابی عملکرد و نظارت 35/4t=، مقررات دست و پاگیر اداری 17/4t= و فقدان نظام جامع و اخلاقی پرداخت 12/4t= بودهاند.
نتیجه گیری:
در جهت رشد و نهادینهکردن اخلاق حرفهای لازم است سازمانها، ضمن اصلاح نظام ارزیابی عملکرد و نظارت، قوانین و مقررات را بررسی و قواعد زاید را حذف کنند و نسبت به تدوین نظامی جامع و اخلاقی به منظور پرداختهای مالی و غیر مالی اقدام نمایند.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.