سیاست گذاری بهبود وضعیت مدیریت محله در سکونتگاه های غیر رسمی
هدف اصلی این پژوهش سیاست گذاری بهبود وضعیت مدیریت محلی با رویکرد اجتماع محور در سکونتگاه های غیررسمی با رویکرد اجتماع محور می باشد. روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی و روش جمع آوری داده ها و اطلاعات به صورت پیمایشی می باشد. به منظور بررسی و تدوین مبانی نظری مرتبط با موضوع تحقیق، از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از مدل SWOT و QSPM استفاده شده است. ازآنجاکه سازوکار مناسبات درونی شورایاری باید از «دبیرمحوری» به سمت «شورایارمحوری» حرکت کند؛ شورا و شهرداری باید به یک مدل کارآمد و شفاف، با حفظ استقلال نهاد نظارتی (شورا و شورایاری) از نهاد اجرایی (شهرداری) در نوع اداره محله، با توجه به وجود سه ضلع؛ شهرداری منطقه، سرای محله و شورایاری در هر محله، برسند. ازاین رو، به نظر می رسد طرح مذکور به دلیل داشتن هدف توانمندسازی محله ها، بتواند در راستای توانمندسازی و ایجاد کانال ارتباطی میان سازمان های دولتی و محله ها تاثیرگذار باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که در راستای بهبود وضعیت فعلی مدیریت محلی باید راهبرد های ترکیبی معین استفاده گردند که به ترتیب عبارتند از: برنامه ریزی پایین بالا با ترکیب آرای جمعی، وجود پایگاه معتبر داده در راستای الزام برای مدیریت محله، افزایش مشارکت ساکنان محله با آگاه سازی در حوزه مدیریت و سرای محله ای.
-
بررسی روند تمرکزگرایی در ایران با تاکید بر شاخص های اقتصادی
میرنجف موسوی*، ، احمد حسن پور قطلو
نشریه پژوهش های جغرافیای اقتصادی، بهار 1404 -
آینده نگاری توسعه فضایی ناحیه های پیراشهری (مورد پژوهی: محدوده جنوبی منطقه 19 کلان شهر تهران)
محمد سلیمانی مهرنجانی، *، نادر عبادی
نشریه جغرافیا و آینده پژوهی منطقه ای، پاییز 1403 -
بررسی ارتباط توسعه یافتگی و رقابت پذیری منطقه ای در شهرستان های مرزی (نمونه موردی: شهرستان های مرزی استان آذربایجان غربی)
میر نجف موسوی*،
نشریه جغرافیا و توسعه ناحیه ای، پاییز 1403 -
بررسی سیاست های موثر بر تغییرات کاربری اراضی در افزایش کیفیت محیط شهری از دیدگاه شهروندان، پژوهش موردی: اراضی لشکر 64-ارومیه
*، زهره جوادی،
نشریه پژوهش های بوم شناسی شهری، تابستان 1403