بررسی تاثیر استرس شغلی بر کارآیی مربیان در مراکز آموزشی ناجا (مطالعه موردی: یکی از مراکز آموزش عمومی ناجا)
مربیان مراکز آموزش عمومی ناجا تحت تاثیر انواع استرس قرار می گیرند. با این وجود به دلیل اهمیت بالای کارآیی این نیروها بر تربیت و آموزش نیروهای انسانی ماهر و ارزشمند، تاثیرات منفی استرس شغلی در آنان میتواند مضرات بسیاری را برای ناجا به بار بیاورد. بر این اساس تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر استرس شغلی بر کارآیی مربیان در یکی از مراکز آموزش عمومی ناجا انجام شده است.
جهت سنجش متغیرهای تحقیق از دو پرسشنامه استرس شغلی و پرسشنامه کارآیی مربیان استفاده گردید. شاخص های پرسشنامه تحقیق از مطالعات مرتبط و پیشینه تحقیق اخذ شده سپس بر اساس شرایط تحقیق و محیط مورد مطالعه بومی سازی گردید. جامعه آماری این تحقیق مربیان آموزشی یکی از مراکز آموزش عمومی در تابستان سال 1398 بودند. بهدلیل محدود بودن جامعه آماری تحقیق از روش تمامشماری استفاده شده و ابزار پژوهش در بین تمامی مربیان آموزشی شاغل توزیع گردید. روایی و پایایی مدل تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تاییدی در نرم افزار SMART PLS انجام شد.
یافته های تحقیق نشان داد که استرس شغلی تاثیر منفی و معنی داری بر کارآیی مربیان و ابعاد آن (انضباط، آموزش فنون، انگیزش، مهارت ارتباطی و مهارت آموزشی) در مرکز آموزش عمومی مربوطه دارد.
این تحقیق برای نخستین بار به این نتیجه رسید که با کاهش استرس شغلی در میان مربیان مراکز آموزشی و افزایش کیفیت زندگی کاری، کارآیی آنان بهبود یافته و در نتیجه کیفیت آموزش فراگیران نیز افزایش می یابد.
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.