تاثیر آموزش هوش هیجانی در پیشگیری از بزهکاری دانش آموزان شهر خرم آباد

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

هوش هیجانی، دسته ای از مهارت ها و توانایی های شناختی و غیرشناختی را در بر می گیرد که توانایی موفقیت فرد را در تنظیم و مدیریت هیجان و احساسات افزایش می دهد. این پژوهش با هدف تاثیر آموزش هوش هیجانی در پیشگیری از بزهکاری دانش آموزان شهر خرم آباد انجام شد.

روش

 پژوهش حاضر از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها، این پژوهش یک پژوهش نیمه آزمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه در سال تحصیلی 1401-1400 تشکیل می دادند. نمونه پژوهش 24 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آموزش هوش هیجانی (12 نفر) و گروه گواه (12 نفر) گمارده شدند. افراد نمونه پژوهش، قبل و بعد از مداخله برای گروه آزمایشی به مقیاس بزهکاری چندبعدی نوجوانان و جوانان سهامی و همکاران (1396) پاسخ دادند. آموزش هوش هیجانی بر اساس الگوی هوش هیجانی بار-آن (2010) در 10 جلسه 90 دقیقه ای به روش گارگاهی در گروه آزمایشی اجرا شد؛ و گروه گواه در طول این مدت هیچ مداخله ای دریافت نکرد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تحلیل قرار گرفتند.

نتایج و یافته ها

نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چندمتغیری نشان داد که آموزش هوش هیجانی در پیشگیری از بزهکاری دانش آموزان موثر هستند (001/0≥P).می توان نتیجه گرفت که هوش هیجانی یک مجموعه توانایی و سلامت روان حالتی ذهنی می باشد. مشخص شدن نوع این ارتباط مستلزم مطالعات بیشتری است که این مسئله را به طور خاص مورد بررسی قرار داده و نقش آموزش توانمندی های تشکیل دهنده هوش هیجانی را در راستای پیشگیری از رفتارهای بزهکارانه مشخص می سازد.

زبان:
فارسی
صفحات:
171 تا 192
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2381468 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)