مطالعه تطبیقی مدیریت خدمات سالمندی با تاکید بر تامین مالی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه

رشد جمعیت سالمند یکی از موضوعات مهم و برجسته در جوامع امروزی است. یکی از تبعات سالمند شدن جمعیت آثاری است که در بخش هزینه های سلامت ایجاد می کند، این هزینه ها در برخی از کشورها بخش قابل توجهی از هزینه های دولت ها را به خود اختصاص می دهند. هدف این مطالعه مقایسه نظام مدیریت خدمات سالمندی درکشورهای منتخب این مطالعه با ایران از منظر سیاست گذاری، برنامه ریزی، تامین مالی و ساختار تشکیلاتی در ارایه خدمات سالمندی است.

روش بررسی

مطالعه حاضر به صورت مروری - تطبیقی بر روی مطالعات کیفی در سال 1399 انجام شد. برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه پژوهش را تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش است. در راستای انجام پژوهش اطلاعات به روش مطالعه متون از کتابخانه، وب سایت های سازمان های مرتبط کشورهای منتخب در راستای سوالات پژوهش و جستجوی نظام مند براساس کلید واژه هایی مبتنی بر سالمندی، مدیریت خدمات سالمندی، استراتژی های مدیریت سالمند و تامین مالی از پایگاه های داده معتبر و تخصصی به زبان های انگلیسی و فارسی در فاصله سال های 1998 تا 2019جمع آوری و در جدول تطبیقی حیطه ها مورد ارزیابی و مقایسه واقع شد. جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژه های مرتبط Scopus، Science Direct, PupMed و Google scholar به همراه پایگاه های ملی شامل SID، IRANDOC، ISC انجام شد. از مجموع 128 منبع شناسایی شده، پژوهشگر طبق استراتژی پژوهش نسبت به بررسی و ارزیابی محتوای آنها پرداخت و در نهایت از این تعداد پس از حذف 81 مورد به دلایلی مانند تکراری بودن، غیرمرتبط بودن و غیره تعداد 47 مقاله برای تحلیل نهایی باقی ماند.

یافته ها

سیاست گذاری نظام سالمندی در تمامی کشورهای منتخب (آمریکا، انگلیس، ژاپن، کره و ایتالیا) به شیوه متمرکز بوده که با استفاده از برنامه ریزی مبتنی بر منطقه، استان یا ایالت با استفاده از نظام های تامین مالی از محل مالیات های عمومی، صندوق های بیمه ای، نظام طب ملی با تعریف جمعیت هدف و بسته های خدمتی مشخص، نقش موثری را در ارایه خدمات کیفی و در دسترس به سالمندان برعهده می گیرد. ارایه خدمات در این کشورها به صورت یکپارچه (بهداشتی، درمانی و رفاهی _اجتماعی) بوده و رایگان است.

نتیجه گیری

 پیشنهاد می شود با بهره گیری از تجارب کشورهای موفق در زمینه مدیریت سالمندی، با ایجاد نظام یکپارچه و متمرکز سیاست گذاری در ابعاد بهداشتی- درمانی و رفاهی اجتماعی، با تکیه بر تامین مالی پایدار از محل مالیات های عمومی، مالیات های نشان دار و حق بیمه های سالمندی و اصلاح ساختارهای برنامه ریزی در ارایه و دریافت خدمت، سطح اثربخشی و کارآیی مدیریت خدمات سالمندی ارتقا یابد.

زبان:
فارسی
صفحات:
231 تا 240
لینک کوتاه:
magiran.com/p2382974 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!