امکان سنجی ایجاد دهکده گردشگری هوشمند در مناطق مرزی مطالعه موردی: شهر مرزی آستارا

پیام:
نوع مقاله:
مطالعه موردی (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

گردشگری هوشمند و به نوبه خود ایجاد دهکده های گردشگری هوشمند رد مناطق مرزی یک اصلاح جدید و کاربرد که توصیف وابستگی روزافزون مقاصد گردشگری به اشکال جدید به فناوری اطلاعات و ارتباطات که حجم گسترده از داده ها را به گزاره ارزشمند تبدیل می کند می پردازد. ازاین رو این پژوهش با درک این هدف کوشیده تا امکان سنجی ایجاد دهکده گردشگری هوشمند در مناطق مرزی در شهر آستارا را هموار سازد. در این پژوهش وضعیت متغیرهای بر اساس مدل باتلر در بندر آستارا بررسی گردید. نوع تحقیق حاضر بر اساس هدف تحقیق، کاربردی و بر اساس مدل باتلر موردبررسی قرارگرفته است. در این پژوهش به منظور نیازسنجی ایجاد گردشگری به صورت هوشمند، داده ها بر اساس آمار رسمی ارایه سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و نتایج پرسشنامه آماده سازی شده و پس ازآنجام تحلیل بر اساس شاخص های هوشمند سازی و گردشگری با بهره گیری از سنجش پایداری پرسکات آلن نهایی شده است. نتایج که نشان می دهد میزان تمرکز رضایت از فعالیت گردشگری در دهکده گردشگری در آستارا بیشترین میزان از نظر میانگین رشد متغیرها را بر اساس مدل باتلر دارا می باشد. در مرحله حیات گردشگری بیانگر این نکته است که شهر آستارا در 4 زمینه نحوه شناخت از مقصد- تصور بین المللی از مقصد- اثرات منفی زیست محیطی و تمرکز رضایت از فعالیت های گردشگری در دهکده های گردشگری با دیدگاه خیلی بالا برخورد داشته اند ولی تنها در مورد زیرساخت های سایبری در حوزه گردشگری ضعیف و در سطح پایین عمل کرده اند که این امر حاکی از کمبود امکانات اینترنتی و انواع ابزارهای هوشمند و الکترونیکی وعدم توجه کافی به آن در حوزه گردشگری است که با توجه به نقش مرزی و استراتژیکی این شهر بندری نباید از لزوم ایجاد بروزترین زیرساخت های اینترنتی غافل شد. سنجش پایداری با انطباق بر مدل پراسکات آلن این گونه تحلیل گردید که نشان داد بندر آستارا تنها در 3 زمینه نحوه شناخت از مقصد و اثرات منفی زیست محیطی و تمرکز رضایت از فعالیت های گردشگری در دهکده گردشگری (پایدار) بوده و در بیشتر زمینه ها متاسفانه تقریبا ناپایدار می باشد. هیچ نقطه قابل اتکایی برای تایید فرضیه پژوهش مشاهده نمی شود. به سهولت می تواند دریافت که شهر بندر آستارا به لحاظ زیرساخت های هوشمند سازی در شرایط پایدار قرار ندارند.

زبان:
فارسی
صفحات:
71 تا 87
لینک کوتاه:
magiran.com/p2383731 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!