1-هشدار به دولتمردان جدید، توسعه و مسیری که باید طی شود (قسمت سوم) تغییر اقلیم و انفعال خواسته یا ناخواسته ما. 2- تغییر اقلیم و توسعه پایدار

چکیده:

1-تغییر اقلیم یعنی افزایش درجه حرارت و تبخیر و تغییر در الگوی بارندگی که برای مناطق خشک تاثیر حیاتی دارد. در کمربند خشک کره زمین و خصوصا در مناطق گذر از اقلیم گرم و خشک به اقلیم معتدله خشک، تاثیر افزایش درجه حرارت از دو طریق؛ ایجاد اختلال زیستی در حیات بشر و سایر موجودات زنده از یک طرف و تشدید بحران کم آبی از طرف دیگر خود را نشانمی دهد به طوریکه بسیاری از دانشمندان اعتقاد دارند در مناطق جغرافیایی مثل حواشی جنوبی و شمالی خلیج فارس و دریای عمان، افزایش درجه حرارت ناشی از تغییر اقلیم احتمالا زندگی در این مناطق را غیرممکن خواهد ساخت. از طرفی در کشورهایی مثل ایران به علت افزایش درجه حرارت دو پدیده دیگر؛ جابجایی اکوسیستم ها و نهایتا زوال آنها و همچنین تشدید بحران آب بروزخواهند کرد با این که در یک دهه گذشته آثار ظهور هر دو پدیده به عینه احساس می شود. بنابراین کشورهایی مثل ایران که جزو تاثیرپذیرترین مناطق در دنیا از نظر تغییر اقلیم هستند، چه در مقیاس ملی و چه در مقیاس جهانی در راستای تقلیل اثرات تغییر اقلیم و مدیریت آنها باید نقش فعالتری داشته باشند که متاسفانه اینگونه نیست و یک انفعال خواسته یا ناخواسته بر آنها حاکم می باشد.2-در این جهان همه چیز به هم مرتبط است. یعنی تمام پدیده ها تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند و روی هم آثار متقابلی میگذارند. نکته بررسی شده در اینجا، آثار تغییر اقلیم بر فرایند توسعه پایدار و چگونگی اثرگذاری توسعه پایدار بر فرایند تغییرات اقلیمی است. اگر با سرعت مناسب با این گرم شدن کره زمین، به عنوان تهدید جدی سالهای اخیر، مقابله نکنیم، می تواند آب وهوا و الگوهای آن را بسیار نامنظم و زندگی را، به ویژه برای کشورهای در حال توسعه، سخت تر کند. وجود گازهای گلخانه ای به خصوص دی اکسید کربن، امری ضروری برای جلوگیری از انجماد و ادامه حیات است، اما افزایش نامتناسب آن عامل گرمایش کره زمین شده است. سال 2014 میلادی، به عنوان گرمترین سال ثبت شده است که رکورد سا لهای قبل  2005 و 2010 میلادی را شکسته است. صنایع خودروسازی، کشاورزی، تجاری و پالایشگاه ها، مجموعه هایی با بالاترین میزان انتشار کربن هستند. حتی مصرف انرژی و تولید به میزان چشمگیری در انتشار گازهای گلخانه ای نقش دارد. بنابراین، بهبود بهره وری انرژی می تواند کمک زیادی به کاهش انتشار جهانی کند.

زبان:
فارسی
در صفحه:
134
لینک کوتاه:
magiran.com/p2386632 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!