بررسی تغییرات miR-26b-5p در طی تمایز سلول های بنیادی اندومتر انسانی به کاردیومیوسیت

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

به تازگی سلول های بنیادی مشتق از خون قاعدگی به عنوان یک منبع منحصربه فرد از سلول های بنیادی با برخی ویژگی هایی مانند: سهولت دسترسی، توانایی تکثیر و خودتجدیدی بالا، عدم تحریک سیستم ایمنی و عدم تومورزایی، امید فراوانی را برای سلول درمانی بیماری های قلبی ایجاد کرده است. با این حال، مکانیسم های تنظیمی و نقش miRNAها در کنترل تمایز سلول های بنیادی به کاردیومیوسیت ها کاملا شناخته نشده است. در این پژوهش، تغییرات سطح میکروRNA انسانی miR-26b-5p در قبل و بعد از تمایز سلول های بنیادی اندومتر به کاردیومیوسیت بررسی شد.

مواد و روش ها

 تمایز سلول های بنیادی آندومتر به سلول های کاردیومیوسیت در طی سی روز در حضور 5- آزاسیتیدین و فاکتور رشد فیبروبلاستی صورت گرفت. سپس با بهره گیری از بررسی های بیوانفورماتیک، میکروRNA انسانی miR-26b-5p انتخاب شد و الگوی بیان آن طی روزهای صفر، 6، 12، 18، 24 و 30 تمایز با تکنیک Real Time qRT-PCR بررسی گردید.

نتایج

در سطح میکروRNA انسانی miR-26b-5p بین روزهای صفر و 6 تمایز، روند صعودی داشته، سپس از روز 6 تا 18 تمایز، روند کاهشی معنی دار و بعد از روز 18 تمایز، دوباره روند صعودی را نشان داده است. 

نتیجه گیری

 عدم یکنواختی در روند بیان میکروRNA انسانی miR-26b-5p طی دوره 30روزه القای تمایز، حاکی از وجود مسیرهای پیام رسانی مختلف دخیل در روند تمایز و همچنین فازهای متفاوت در سیر تکامل و تمایز کاردیومیوسیت ها می باشد و انجام مطالعات بیشتر بر روی miRNAهای دخیل در روند تمایز و بررسی نقش احتمالی آن ها در خاموش و روشن کردن این مسیرهای پیام رسانی در شروع یا خاتمه یک فاز، ضروری به نظر می رسد.

زبان:
فارسی
صفحات:
118 تا 127
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2436951 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)