اثر یک دوره تمرینات تناوبی شدید (HIIT) بر مقادیر سرمی سلنوپروتئینP، شاخص های گلیسمی و ترکیب بدنی در زنان مبتلا به کبد چرب غیرالکلی
بی تحرکی و عادت های غذایی نادرست مهم ترین عوامل دخیل در بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی می باشند. بنابراین بنا به اهمیت پیشگیری از بیماری های متابولیکی هدف پژوهش حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات تناوبی شدید (HIIT) بر مقادیر سرمی سلنوپروتیینP، شاخص های گلیسمی و ترکیب بدنی در زنان بیمار مبتلا به کبد چرب غیرالکلی بود.
مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی که جامعه مورد مطالعه آن زنان مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مراجعه کننده مراکز درمانی شهر تبریز بود که 25 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه تمرین(13 نفر) و گروه کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. پروتکل تمرین تناوبی شدید به مدت 8 هفته و چهار جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه اجرا شد. نمونه های خونی در شرایط پیش و پس آزمون به منظور اندازه گیری مقادیر سرمی سلنوپروتیینP و دیگر متغیرها جمع آوری شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون آماری تی همبسته و مستقل بوسیله نرم افزار spss نسخه 21 درسطح معنی داری 05/0>p انجام شد.
نتایج نشان داد بعد از هشت هفته تمرینات تناوبی شدید در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل مقادیر سرمی سلنوپروتیینP، شاخص مقاومت انسولینی، درصد چربی بدن، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به لگن و وزن بدن کاهش معنی داری داشته اند.
به نظر می رسد اجرای تمرینات اینتروال شدید به عنوان یک راهکار مناسب برای بهبود سطوح سلنوپروتیینP، شاخص مقاومت انسولینی و شاخص های ترکیب بدنی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می تواند پیشنهاد شود.