تبیین نقش فناوری در برندسازی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی ایران (مطالعه کیفی)
امروزه کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی ایران برای حفظ پویایی خود نیازمند تغییرات و استفاده از رویکردهای نوین برای بقاء و توسعه خود هستند. یکی از رویکردهای جاری استفاده از ایجاد برند و برندسازی می باشد، از این رو، این پژوهش قصد دارد به معرفی ابزارها و فناوری هایی در ارایه خدمات بپردازد که نقش مهمی در برندسازی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی ایران ایفا می کند.
رویکرد این پژوهش کیفی و با روش مصاحبه با تعداد چهارده نفر از مدیران و روسای کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی ایران در سال 1398 انجام شد که با روش هدفمند انتخاب شدند. تحلیل محتوای مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار MaxQDA نسخه 2018 صورت گرفت.
براساس نتایج این پژوهش، 2 مفهوم اصلی [کاربست فناوری و خدمات مبتنی بر فناوری]، 5 مولفه [فناوری های نوظهور، نرم افزارهای کاربردی، ارایه خدمات آموزشی، ارایه خدمات اطلاعاتی، ارایه خدمات ارتباطی] و 18 کد در ارتباط با فناوری در برندسازی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی شناسایی شد.
یافته های پژوهش نشان داد، به کارگیری فناوری های نوظهور، سامانه های اطلاع رسانی و چگونگی به کارگیری آن ها در ارایه خدمات آموزشی، اطلاعاتی و ارتباطی به کاربران، منجر به پویاسازی خدمات، جذب کاربران بیشتر، اثربخشی، معرفی کتابخانه در سطح جامعه، ایجاد تمایز با سازمان های هم تراز در ارایه خدمات اطلاعاتی شده که از مهم ترین کاربردهای خدمات مبتنی بر فناوری در راستای برندسازی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی ایران محسوب می شود. ازاین رو، لازم است که مدیران کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی دانشگاه های علوم پزشکی ایران برنامه ریزی لازم در استفاده هوشمندانه از فناوری های نوظهور داشته باشند.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.