تاثیر برنامه منظم ورزشی در منزل بر بهبود کیفیت خواب سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
استیوآرتریت زانو شایع ترین نوع آرتریت است که در میان افراد بالای 70 سال، شیوع آن تا 40 درصد افزایش می یابد. استیوآرتریت زانو با مشکلاتی همچون کاهش کیفیت خواب همراه است. یافتن اقدامی موثر، کم عارضه، و مقرون به صرفه جهت ارتقاء کیفیت خواب این بیماران ضروری به نظر می رسد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر برنامه منظم ورزشی در منزل بر بهبود کیفیت خواب سالمندان مبتلا به استیوآرتریت زانو انجام گرفته است.
در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 72 سالمند مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان علامه بهلول گنابادی شهر گناباد، بطور در دسترس انتخاب و با روش تصادفی سازی بلوکی به گروه مداخله و کنترل تخصیص داده شدند. گروه مداخله بعد از یک دوره ی آموزش حضوری، در منزل به مدت یک ماه، تحت برنامه ورزشی قرار گرفتند. پرسشنامه ی کیفیت خواب پیتزبورگ توسط هر دو گروه قبل و 4 هفته بعد از مداخله تکمیل گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و روش های آمار توصیفی و تحلیلی استفاده شد.
قبل از مداخله همه متغیرهای جمعیت شناختی، در دو گروه آزمون و کنترل تفاوت معناداری از نظر آماری نداشتند. با توجه به اینکه طبق آزمون تی مستقل، میانگین نمره کلی پرسشنامه ی PSQI، در قبل از مداخله در دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی دار آماری داشت (001/0=P)، برای مقایسه بعد از مداخله نیز با توجه به معنی دار بودن اختلاف (001/0>P) و اندازه اثر 77/1، می توان به تاثیر مورد قبول مداخله استناد کرد و اظهار داشت که مداخله اثر زیادی بر روی تغییرات میانگین این متغیر داشته است. بعد از مداخله میانگین نمره چهار زیرمقیاس کیفیت ذهنی خواب، اختلالات خواب، مصرف داروهای خواب آور و عملکرد نامناسب در طول روز در دو گروه مداخله و کنترل با یکدیگر تفاوت معناداری داشتند که نشاندهنده تاثیر مداخله است (05/0>P).
مطالعه حاضر نشان داد انجام تمرینات ورزشی در منزل سبب بهبود کیفیت خواب سالمندان مبتلا به استیوآرتریت زانو می شود.
-
اثرات دوش گرفتن زود هنگام پس از جراحی پیوند شریان کرونر بر میزان درد و راحتی بیمار: یک کارآزمایی بالینی
محسن صفرآبادی، *، شیما حقانی
نشریه پرستاری مراقبت ویژه، پاییز 1403 -
تاثیر برنامه ورزشی منظم بر درد سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی بیمارستان علامه بهلول گنابادی در سال 1399-1400
سارا صفرنیاشهری، *، میثم مرادی، انوشیروان کاظم نژاد
نشریه پرستاری ایران، شهریور 1401 -
بررسی ارتباط مدیریت زمان با استرس شغلی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های آموزشی شهر تهران سال 1401: یک مطالعه مقطعی چند مرکزه
فائزه خلاصی، *، رضا نوروززاده، شیما حقانی
نشریه پرستاری مراقبت ویژه، زمستان 1401 -
تاثیر آوای قرآن کریم بر میزان درد و شاخصهای همودینامیک بعد از جراحی قلب: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
*، فرحان موسوی، بهنام قلی زاده
مجله علمی پزشکی جندی شاپور، آذر و دی 1398