حفاظت از باغ ها حاشیه شهر از منظر اکولوژی سیمای سرزمین مطالعه موردی: سراب قنبر-کرمانشاه
رشد گسترده افقی شهرها دارای پیامدهای زیست محیطی است، این فرآیند منجر به تخریب منظر و باغ ها حاشیه شهرها می گردد. باغ ها سراب قنبر در جنوب شهر کرمانشاه نیز به دلیل رشد گسترده شهری در معرض تخریب گسترده ای قرار دارد.
با استفاده از سنجه های اکولوژی سیمای سرزمین تحولات محدوده مورد بررسی قرار گرفته است. در مرحله بعد براساس برداشت میدانی انواع لکه ها و کریدورها مشخص شده است.
با توجه به کارکرد این فضاها از لحاظ عملکرد اکولوژیک، عناصر ساختاری محدوده در چهار گروه از راهبردهای حمایتی، تدافعی، تهاجمی و فرصت طلبانه طبقه بندی شده اند. این طبقات شامل لکه ها و کریدورهای طبیعی، اختلالی، مکان و نحوه ی قرارگیری آن ها بر روی بستر سرزمین می باشد. با درنظر گرفتن اهداف طراحی و این طبقات، طرح راهبردی محدود ارایه شد.
گسترش بستر شهر منجر به ایجاد لکه های اختلالی در سطح محدوده شده و از سوی دیگر لکه های طبیعی گرایش به خردشدن پیدا کرده اند. کریدورهای طبیعی با چالش های جدی مواجه اند. در حالی که گسترش کریدورهای اختلالی منجر به تغییر در ساختار سیمای سرزمین شده و گسست اکولوژیک را تشدید کرده است. تداوم این روند منجر به نابودی این اراضی خواهد شد و تبعات بسیاری را به دنبال خواهد داشت. طراحی محیطی متناسب می تواند چارچوب مناسبی را با استفاده از مبانی پایه اکولوژی سیمای سرزمین فراهم ساخته و با تعریف کارکردهای متناسب نیاز شهری، این عرصه های طبیعی را حفاظت نماید.
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.