نقش ویژگی های شخصیتی و سبک زندگی در پیش بینی اضطراب و افسردگی طی پاندمی کووید-19: یک مطالعه مقطعی مبتنی بر وب

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه

اعمال محدودیت و قرنطینه خانگی با هدف کاهش سرایت پذیری طی بیماری های همه گیر می تواند به کاهش تعاملات اجتماعی و مشکلات بهداشت روان ازجمله افسردگی و اضطراب منجر شود. 

هدف

هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش ویژگی های شخصیتی و سبک زندگی در پیش بینی اضطراب و افسردگی طی پاندمی کووید-19 در میان ساکنان نجف آباد است.

روش ها

این پژوهش از نوع مقطعی است. در فروردین سال 1400 در موج چهارم شیوع کووید-19 انجام شد. جامعه آماری را افراد بالای 18 سال ساکن نجف آباد تشکیل دادند. با استفاده از نمونه گیری دردسترس نمونه ای متشکل از 225 نفر به صورت اینترنتی در پژوهش شرکت کردند و داده های 217 پرسش نامه تحلیل شد. برای گردآوری داده ها از مقیاس های، ویراست دوم افسردگی بک، اضطراب بیماری کرونا، فرم کوتاه ویژگی های شخصیتی پنج عامل بزرگ شخصیت مک کری و کاستا و سبک زندگی ارتقادهنده سلامت والکر استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون خطی چندگانه و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 انجام شد.

یافته ها

 یافته ها نشان داد ویژگی های شخصیتی روان آزرده گرایی (r=0/176, r=0/343) و برون گرایی (r=0/375, r=0/503) با افسردگی  و اضطراب کووید-19 به ترتیب همبستگی مثبت و منفی دارند و پیش بینی کننده افسردگی و اضطراب هستند (05/P>0). ویژگی موافق بودن (0/233-=r) نیز با اضطراب کووید-19 همبستگی منفی دارد و پیش بین معنادار آن است (05/P>0). بین خرده مقیاس های سبک زندگی، خودشکوفایی (0/489-=r) و ورزش (0/348-=r) با افسردگی و مسیولیت پذیری در سلامت (285/0-=r) با اضطراب کووید-19 همبستگی منفی دارد و پیش بینی کننده های افسردگی و اضطراب کووید-19 معنادار هستند (05/P>0).

نتیجه گیری

 با توجه به تاثیر متغیرهای شخصیتی و سبک زندگی بر افسردگی و اضطراب کووید-19 در دوران شیوع بیماری، آزمایشات متمرکز بر این مولفه ها می تواند جهت ارتقای سطح سلامت روان جامعه موثر واقع شود.

زبان:
فارسی
صفحات:
84 تا 101
لینک کوتاه:
magiran.com/p2480306 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!