مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و تناوبی هوازی با شدت بالا بر بیان -microRNAهای مرتبط با رگ زایی و ضدرگ زایی بافت چربی در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

فعالیت های ورزشی و چاقی، رگ زایی در بافت چربی را تغییر می دهند و در نتیجه تغییرات زیادی در فرایندهای متابولیکی ایجاد می کنند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و تناوبی هوازی با شدت بالا بر بیان miRNAهای مرتبط با رگ زایی و ضدرگ زایی بافت چربی در موش های صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب بود.

مواد و روش ها: 

در پژوهش بنیادی و تجربی حاضر، 60 سر موش صحرایی نر ویستار شش هفته ای (g35/11 ± 40/192 = میانگین وزن بدن) از انستیتو پاستور ایران تهیه شد. حیوانات پس از انتقال به محیط آزمایشگاه و یک هفته آشنایی با محیط جدید، به طور تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم شدند: 1. غذای عادی (CO)، 2. غذای عادی+ تمرین مقاومتی (NRT)، 3. غذای عادی+ تمرین تناوبی (NHT)، 4. غذای پرچرب (HF)، 5. غذای پرچرب+تمرین مقاومتی (HFRT)، 6. غذای پرچرب+ تمرین تناوبی(HFHT) n= 10) در هر گروه). گروه های تمرینی به مدت هشت هفته و هر هفته پنج جلسه قرارداد تمرینی خود را اجرا کردند. تمرین مقاومتی شامل صعود از نردبان یک متری با شیب 90 درجه و 46 پله بود؛ در ابتدا وزنه بسته شده به دم موش ها 30 درصد وزن بدن آن ها بود و به تدریج به حدود 180 درصد وزن بدن آن ها در هفته پایانی رسید. تمرینات در پنج نوبت چهار تکراری اجرا شد. تمرین تناوبی هوازی با شدت بالا روی نوار گردان با سرعت اولیه 15 متر در دقیقه شروع شد و در هر جلسه، یک تا دو متر در دقیقه، براساس توانایی موش ها به سرعت نوار گردان اضافه شد. در هفته پایانی، تمرین به شش وهله سه دقیقه ای دویدن با سرعت 40 متر بر دقیقه با شیب 15 درجه رسید. به منظور بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی و تناوبی هوازی و رژیم غذایی پرچرب (58 درصد کالری به شکل چربی) بر متغیرهای miR-221, miR-222, miR-329 و VEGF، آزمودنی ها در هر گروه 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی کشته شدند و نمونه برداری از بافت چربی مزنتریک (روده بند) بلافاصله پس از کشتن حیوانات با دقت انجام گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و آنوای یک و دوراهه در سطح معناداری 05/0 ≥P انجام گرفت.

نتایج

نتایج نشان داد در miR-221 ,miR-222 و VEGF در گروه های غذای عادی+ تمرین مقاومتی ، غذای عادی+ تمرین تناوبی و غذای پرچرب+ تمرین مقاومتی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری بیشتر بود (01/0≥P). اما miR-329 فقط در گروه غذای پرچرب به طور معناداری بیشتر از گروه غذای عادی+ تمرین تناوبی بود (022/0=P).

نتیجه گیری:

 به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تمرینات مقاومتی و تناوبی هوازی با شدت بالا از طریق افزایش miR-221, miR-222 و کاهش miR329  به فعال شدن مسیرهایی که سبب افزایش پروتیین VEGF می شوند و در نهایت افزایش رگ زایی در موش هایی با رژیم غذایی پرچرب و عادی منجر شد. ازاین رو این تمرینات عامل مهم رگ زایی و سازوکاری در بافت چربی هستند که ممکن است طی این فرایند بتوانند تغییرات زیادی را در بافت چربی ایجاد کنند. هرچند به منظور تایید این نکته و تعمیم آن به انسان به پژوهش های بیشتر به ویژه بر نمونه های انسانی نیاز است. همچنین با توجه به اینکه تاثیر تمرین مقاومتی بر miRNAها نسبت به تمرین تناوبی بیشتر بود، این تمرینات می تواند جایگزین مناسبی برای تمرینات تناوبی باشد.

زبان:
فارسی
صفحات:
42 تا 53
لینک کوتاه:
magiran.com/p2484830 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!