ارزیابی کیفیت دوره آموزشی در بخش مسمومیت ها از دیدگاه دستیاران تخصصی رشته های مختلف بالینی
در بستر دانشگاهی ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی گامی اساسی برای ارتقاء کیفیت است که نتیجه آن می تواند تربیت دانشجویان توانمند باشد. هدف این مطالعه، بررسی دیدگاه های دستیاران در بیمارستان بهارلو و مقایسه وضعیت موجود با انتظارات آن ها تعیین شد تا بتوانیم با بررسی شکاف کیفیتی، برنامه ای موثر و همه جانبه در جهت بالا بردن کیفیت خدمات آموزشی داشته باشیم.
روش ها:
این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی همه ی 82 دستیاری که دوره آموزشی یک ماهه خود را طی سال های 1397 تا 1398 در بخش مسمومین بیمارستان بهارلو دانشگاه علوم پزشکی تهران سپری کرده بودند، انجام شد. در این مطالعه، شکاف بین انتظارات و خدمات آموزشی ارایه شده به دستیاران با استفاده از پرسشنامه سروکوال ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، تی زوجی و تی مستقل انجام گرفت.
یافته ها:
میانگین سنی شرکت کنندگان 88/5±41/34 سال بود. نتایج نشان دادند که در تمامی ابعاد کیفیت خدمات، تفاوت معنی داری میان ادراک و انتظارات دستیاران وجود داشت (001/0-Value<P). شکاف منفی در تمامی ابعاد کیفیت مشاهده شد، اما به ترتیب بیش ترین و کم ترین شکاف کیفیت خدمات آموزشی مربوط به بعد اطمینان (23/3-) و بعد فیزیکی و ملموسات (07/2-) بود.
نتیجه گیری:
به طور کلی در تمامی ابعاد کیفیت خدمات آموزشی ارایه شده به دستیاران بخش مسمومین بیمارستان بهارلو شکاف منفی وجود دارد که نشان دهنده برآورده نشدن انتظارات دانشجویان است. توصیه می شود به منظور کاهش این شکاف در سیستم آموزشی بازنگری صورت گیرد.
خدمات آموزشی ، شکاف ، بهبود کیفیت ، مدل
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.