تحلیل شبکه های کتابشناختی در حوزه یادگیری معکوس
هدف از پژوهش حاضر، ارایه دیدی جامع از وضعیت جاری پژوهش ها در حوزه یادگیری و کلاس درس معکوس است. مطالعه حاضر کوششی از نوع علم سنجی به منظور استخراج و تحلیل شبکه های کتابشناختی در این حوزه است که بر اساس نمایه های استنادی علوم (ISI) انجام گرفته است.
روش پژوهش:
بدین منظور با استفاده از تکنیک جستجوی نظامند، مجموعه تولیدات علمی نمایه شده در زمینه یادگیری و کلاس درس معکوس بین سال های 1990 تا 2018 از پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس (3259 رکورد) استخراج شد. به منظور تحلیل شبکه های کتابشناختی و با استفاده از تکنیک متن کاوی داده ها وارد نرم افزار VOSviewer گردید. تکنیک متن کاوی بر روی کلمات کلیدی، عناوین و چکیده مقالات به منظور شبکه گراف های علمی پیاده سازی شد.
تحلیل ها در خصوص مجموعه تولیدات علمی منتشر شده به تفکیک سال، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پرکار و کشورها در جداولی نشان داده شد. تکنیک شبکه های کتابشناختی بر روی کشورها و دانشگاه های پرکار به منظور شناسایی میزان همکاری آنها در تولید علم در این حوزه پیاده گردید. همچنین بررسی تولیدات علمی با کیفیت از طریق میزان ارجاعات، از جمله یافته های این پژوهش بود.
حوزه یادگیری معکوس از حوزه های جدید آموزشی است که ارتباط آن با خیلی از موضوعات دیگر بررسی نشده و همچنین ابعاد مختلف آن از نظر پژوهشی به اشباع کافی نرسیده است و جای واکاوی عمیق دارد.
-
شاخص های موثر در مدیریت انرژی با استفاده از اینترنت اشیاء
مرتضی نورمهدی، محمدهادی زاهدی*
نشریه مدیریت مهندسی و رایانش نرم، پاییز و زمستان 1403 -
A Secure and Reliable Model for Financial Documents Using Digital Signature and Blockchain Technology
Fatemeh Mohammad Saeidia, Mohammad Hadi Zahed*, Elham Farahaniassistant
AI and Tech in Behavioral and Social Sciences, Winter 2025 -
بررسی اثر تقسیم توجه و خودتنظیمی در محیط های یادگیری چند رسانه ای بر یادگیری و بار شناختی ادراک شده دانش آموزان
فاطمه کدخداوند، *
فصلنامه فناوری آموزش، پاییز 1403 -
تحلیل انتقادی کتاب مبانی نظری تکنولوژی آموزشی
*، سید عبدالله قاسم تبار، مریم پورجمشیدی
پژوهش نامه انتقادی متون و برنامه های علوم انسانی، پاییز 1402