برجسته ترین راهکارهای قرآنی-روایی افزایش رضامندی جنسی همسران
از مهمترین چالش های اجتماعی، حفظ قوام خانواده بوده و در این میان، نقش روابط جنسی میان همسران، مبنایی است. با توجه به آسیب های متعددی که با تغییر سبک زندگی در حوزه مذکور پدیدار شده، پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این پرسش هاست که برجسته ترین ارکان نظام اخلاق جنسی در اسلام چیست؟ برمبنای آن، برجسته ترین راهکارهای افزایش رضامندی جنسی همسران چیست؟
پژوهش به روش کتابخانه ای-استنادی و تحلیل بصورت توصیفی-تحلیلی صورت پذیرفت.
می توان از سه رکن «حکمت»، «هدایت» و «رضایت» به عنوان ارکان نظام اخلاق جنسی اسلام نام برد که دارای اصولی مانند «رعایت حریم ها»، «گرایش به جنس مکمل» و «تداوم نسل انسان» هستند. با رصد فراوانی تاکید آموزه های دینی بر بایسته های رضامندی جنسی همسران و عنایت بر چالش های جامعه، چهار راهکار «حفظ حجاب»، «حفظ نگاه»، «غیرتمندی» و «توجه متقابل بر غرایز همسر» برجسته تر است.
سه راهکار «حفظ حجاب»، «حفظ نگاه» و «غیرتمندی» به عنوان لازم و ملزوم یکدیگر و برآمده از رکن «رضایت الهی»، می تواند همسران را از مخاطرات روحی و جسمی و گرایش های نامشروع، مصون دارد. راهکار «توجه متقابل همسران به نیازهای عاطفی و جسمی یکدیگر» نیز از رکن«هدایت الهی» منشاء می گیرد؛ با توجه به تفاوت مرد و زن در تحریک و ارضای غریزه جنسی، باید هر یک از آن دو، تمایلات جنسی فرد مقابل را در نظر گیرند تا رضامندی جنسی افزایش یابد. در ترویج بیش از پیش این راهکارها در سطح جامعه و پیشگیری از آسیب های مرتبط، سه عامل«معرفت»، «رعایت»و «نظارت» و مشارکت نهادها و ابزارهای مرتبط، قابل اعتنایند.
اخلاق جنسی ، رضامندی جنسی ، همسران ، قرآن ، روایات
-
واکاوی روش «بنت الشاطی» درشرح کلمات قرآن (مطالعه موردی: الاعجازالبیانی (مسائل نافع) و التفسیر البیانی)
*، سید محمود طیب حسینی
نشریه مطالعات سبک شناختی قرآن کریم، بهار و تابستان 1403 -
واکاوی تطور تاریخی آراء مفسران پیرامون واژه «کفاتا» در آیه «الم نجعل الارض کفاتا»
*، علی اصغر شعاعی
مجله پژوهش های علم و دین، پاییز و زمستان 1400