بررسی تاثیر مدل مراقبت پیگیر برفشار مراقبتی مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی
مراقبت از بیمار سکته مغزی، فشار مراقبتی بالایی را به مراقبین خانوادگی تحمیل میکند و زندگی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد، لذا این افراد نیازمند توجه ویژه هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مدل مراقبت پیگیر بر فشار مراقبتی مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی انجام شد.
این یک مطالعه نیمه تجربی است. جامعه پژوهش مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی بودند. 60 مراقب خانوادگی بر اساس معیارهای ورود به مطالعه به صورت دردسترس انتخاب و با استفاده از جدول اعداد تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. در گروه مداخله، به مدت یکماه پس از ترخیص بیمار، مداخله آموزشی بر اساس مدل مراقبت پیگیر اجرا شد و گروه کنترل آموزش های روتین حین ترخیص را دریافت کرد. ابزارهای گرداوری داده، پرسشنامه جمعیت شناختی و فشار مراقبتی زاریت بود. نمونهها یک روز قبل از ترخیص و یک هفته پس از اتمام مداخله یکماهه، به پرسشنامه زاریت پاسخ دادند. تحلیل دادهها با آزمونهای آماری توصیفی (میانگین، انحراف معیار، میزان، درصد) و استنباطی (تی مستقل و زوجی، کای دو، من ویتنی) توسط نرم افزار spss-18 صورت گرفت.
میانگین نمره فشار مراقبتی قبل از مداخله بین دو گروه اختلاف معنادار نداشت (67/0>P). بعد از مداخله میانگین نمره فشار مراقبتی در گروه مداخله بطور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (001/0>P). میانگین نمره فشار مراقبتی قبل و بعد از مداخله بر اساس مدل مراقبت پیگیر، در گروه مداخله تفاوت معنادار داشت (01/0>P).
اجرای مدل مراقبت پیگیر، فشار مراقبتی را در مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی کاهش میدهد. پیشنهاد میشود جهت کاهش فشار مراقبتی و مشکلات ناشی از آن در مراقبین خانوادگی بیماران سکته مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
-
تاثیر مشاوره پرستاری بر برخی از مولفه های سندروم خانواده بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه: یک مطالعه شبه تجربی
مریم علیرضایی دیزیچه، فاطمه سلمانی*،
نشریه پرستاری مراقبت ویژه، تابستان 1403 -
طراحی و اجرای برنامه پرستاری از راه دور بر اضطراب و رضایتمندی از کیفیت مراقبت در بیماران منتخب آندوسکوپی
رسول حاج بابایی، فاطمه سلمانی*،
مجله پژوهش پرستاری ایران، آذر و دی 1403