بررسی میزان آمادگی شهرداری تهران برای پیاده سازی مدیریت دانش
امروزه مدیریت دانش از مولفه های اصلی موفقیت سازمان ها به شمار می رود. هدف از این پژوهش، بررسی میزان آمادگی شهرداری تهران برای پیاده سازی مدیریت دانش در آن سازمان می باشد.
روش پژوهش:
پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش از نوع پژوهش های پیمایشی- تحلیلی است. پژوهش حاضر آمادگی سازمان را بر اساس 7 مولفه رهبری، مدیریت دانش، فرآیند، افراد، فناوری، فرآیند های دانشی، یادگیری و نوآوری و نتایج مدیریت دانش سنجیده است. برای نیل به اهداف پژوهش، علاوه بر مطالعات نظری و بررسی ادبیات پژوهش، داده ها از طریق چک لیست موجود مدیریت دانش سازمان بهره وری آسیایی گردآوری شده و این چک لیست توسط تعداد 44 نفر از خبرگان شاغل در شهرداری شهر تهران تکمیل و به هر کدام از سوالات پاسخ داده شد. تحلیل داده ها از طریق آمار توصیفی انجام شد.
نتایج نشان داد که سطح آمادگی شهرداری تهران برای پیاده سازی مدیریت دانش در سطح توسعه قرار دارد و این نشان از این دارد که گروه برنامه های منظمی را برای پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان درپیش گرفته است.
نتایج حاکی از آن بود که وضعیت سازمان در حال توسعه است و فعالیت های برای پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان انجام شده است و زمینه ها برای پیشرفت مدیریت دانش در سازمان موجود است. وضعیت توسعه یعنی مدیریت دانش به صورت فراگیر در سازمان پیاده سازی شده است اما هنوز به سطح بلوغ نرسیده است. شهرداری تهران در بخش فناوری بسیار سرمایه گذاری کرده است و در این زمینه وضعیت مطلوبی دارد. ولی چون پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان در حال توسعه می باشد طبیعی است که نتایج مدیریت دانش سازمانی در سطح مناسبی قرار ندارد و هنوز مدیریت دانش در سطح کلی پیاده سازی نشده است و نمی توان اعلام کرد که نتیجه ای برای سازمان داشته است.
-
شناسایی راهبردهای بین المللی شدن آموزش عالی در اسناد بالادستی
*، قاسم آزادی احمدآبادی
نشریه نامه آموزش عالی، پاییز 1403 -
تحلیل بیانیه حفظ حریم خصوصی کتابخانه های دانشگاهی دنیا و ارائه بیانیه حفظ حریم خصوصی برای کتابخانه های دانشگاهی ایران
*، میترا امجدی سفیدان
نشریه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، تابستان 1402