نقش واسطه ای اشتیاق شغلی در رابطه بین جو روانشناختی با بهره وری و خشنودی شغلی در دبیران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

آموزش و پرورش بهینه و مطلوب را می توان به عنوان یکی از ارکان اساسی هر جامعه در نظر گرفت و دبیران به عنوان متولیان این امر یکی از مهمترین عوامل پیشبرد اهداف آموزش و پرورش به شمار می روند. بقا، دوام و پیشرفت هر جامعه به کیفیت تعلیم وتربیت آن بستگی دارد؛ لذا این پژوهش با هدف اصلی تبیین نقش واسطه ای اشتیاق شغلی در رابطه بین جو روانشناختی با بهره وری و خشنودی شغلی در دبیران آموزش و پرورش شهر یاسوج انجام گرفت.

روش شناسی: 

طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دبیران شهرستان یاسوج در سال 1400 تشکیل دادند. از بین جامعه آماری 162 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اشتیاق شغلی، سالوناوا و شوفلی (2001)، بهره وری هرسی و همکاران (1980)، فضای روانشناختی حاکم بر سازمان کویز و دکوتیز (1991) و خشنودی شغلی اسپکتور (1985) استفاده شد. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزار آماری (spss) و(AMOSS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها

نتایج نشان داد که بین جو روانشناختی با بهره وری و خشنودی شغلی در دبیران آموزش و پرورش شهر یاسوج رابطه مثبت معناداری وجود دارد.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد که اشتیاق شغلی نقش واسطه ای معناداری در رابطه بین جو روانشناختی با بهره وری و خشنودی شغلی در دبیران آموزش و پرورش شهر یاسوج ایفا می کند.واژگان کلیدی: اشتیاق شغلی، جو روانشناختی، بهره وری و خشنودی شغلی.

زبان:
فارسی
صفحات:
8 تا 23
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2574220 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)