تاثیر سیاست گذاری فیلتر شدن شبکه های اجتماعی بر احساس امنیت عمومی شهروندان- مورد مطالعه شهروندان 18 تا 65 ساله منطقه 22 تهران

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف

به منظور مصون سازی کاربران ایرانی در فضای مجازی، در سال های اخیر برخی شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک و تلگرام از سوی مراجع ذی ربط کشورمان فیلتر شده اند؛ لیکن همچنان برخی از کاربران به انحاءمختلف و استفاده از ابزارهایی مانند فیلترشکن به استفاده از شبکه های فیلترشده می پردازند؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سیاست گذاری فیلترشدن شبکه های اجتماعی بر احساس امنیت عمومی کاربران انجام شده است.

روش

تحقیق حاضر، به روش شبه آزمایشی انجام شد. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و ابزار آن پرسش نامه محقق ساخته بود. جامعه آماری پژوهش کلیه شهروندان 18 تا 65 سال ساکن در منطقه 22 تهران در سال 1395 به تعداد 402453 بود که درمجموع بر اساس فرمول کوکران، 384 نفر برای حجم نمونه انتخاب شد.

یافته ها

استفاده از ابزاری مانند فیلترشکن و استفاده از سایت های غیراخلاقی و محتواهای نامطلوب در فضای مجازی می تواند بر احساس امنیت هویتی، جمعی، فرهنگی و فکری کاربران تاثیر بگذارد.

نتیجه گیری

نتایج نشان داد که سیاست گذاری فیلترشدن شبکه های اجتماعی نه فقط منجر به افزایش امنیت عمومی کاربرانی شده که از فیلترشکن استفاده نکرده اند، بلکه تااندازه ای در بخشی از کاربرانی که از فیلترشکن استفاده کرده اند، نیز موجبات احساس امنیت عمومی را فراهم آورده است.

زبان:
فارسی
صفحات:
203 تا 232
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2595430 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)