نقش مدیریت انتظامی در پیشگیری از جرایم اخلاقی در فضای مجازی (مورد مطالعه: شهرستان ارومیه)
گرایش روزافزون به استفاده از اینترنت به ویژه شبکه های اجتماعی، شرایط و بستر مساعدی برای گسترش جرایم اخلاقی در فضای مجازی به وجود آورده است. یکی از وظایف اساسی پلیس در جامعه، پیشگیری از این نوع جرایم در جامعه است. هدف از این پژوهش، بررسی نقش مدیریت انتظامی در پیشگیری از جرایم اخلاقی در فضای مجازی است.
پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، پیمایشی است. جامعه آماری شامل همه کارکنان اجرایی و ستادی شاغل در فرماندهی انتظامی شهرستان ارومیه به تعداد 750 نفر می باشد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 254 نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزارهای اس پی اس اس و آموس استفاده شده است.
براساس یافته های پژوهش، در بین ابعاد مدیریت انتظامی، تاثیر متغیر «بسیج امکانات» از طریق شاخص های «راهبرد جامعه محوری» با بتای 594/0 و «راهبرد هماهنگی» با بتای 556/0 بیشترین تاثیر در پیشگیری از جرایم اخلاقی در فضای مجازی داشته اند. در کل، تاثیر ابعاد و شاخص های مدیریت انتظامی بر «پیشگیری اجتماعی» به مراتب بیشتر از «پیشگیری وضعی» و «پیشگیری کیفری» در کاهش جرایم اخلاقی در فضای مجازی بوده است.
پیشگیری پلیس از جرایم اخلاقی در فضای مجازی نیازمند فرایندی به هم پیوسته از ابعاد و مولفه هاست. ازاین رو، برای موفقیت پلیس در پیشگیری از این جرایم باید برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت و کنترل و بسیج امکانات از طریق شاخص های راهبرد جامعه محوری، راهبرد هماهنگی، راهبرد اطلاعات محوری/ اشراف اطلاعاتی، راهبرد هوشمندسازی و نظارت بر منافع مالی کسب وکارهای نامشروع صورت پذیرد.
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.