ارائه سیاست های بهره برداری از روش های اکتساب فناوری در صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تحلیل توانمندی - امکان پذیری
برای اکتساب فناوری، روش های متعددی وجود داشته که هر کدام مزایا و معایب ویژه به خود را دارد؛ پس روش های اکتساب قابل اجرا باید شناسایی شوند. هدف از این مطالعه، تبیین سیاست های بهره برداری از روش های مختلف اکتساب فناوری توسط صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران و در نتیجه شناسایی مهمترین روش های اکتساب قابل اجرا است.
روش شناسی:
این پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش توصیفی و از نظر رویکرد، آمیخته کیفی - کمی است. در این پژوهش از روش مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه با خبرگان و کارشناسان برای گردآوری داده ها استفاده شد. ابتدا کلیه روش های ممکن برای اکتساب فناوری از طریق مرور ادبیات شناسایی و سپس با استفاده از نظرات 25 نفر از خبرگان حوزه مدیریت دفاعی، غربال و نهایی شدند. در ادامه بر اساس روش طبقاتی تصادفی، 96 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. با استفاده از روش شناسی مورد استفاده در ماتریس اهمیت - عملکرد، نظرات خبرگان تلفیق شد. سپس قابلیت اجرایی هر روش احصاء و نتایج در ماتریس توانمندی - امکان پذیری منعکس شدند.
بر اساس جایابی روش های اکتساب در ماتریس توانمندی- امکان پذیری، روش های کلیدی اکتساب فناوری با قابلیت اجرایی بالا در صنایع دفاعی کشور به ترتیب شامل: تحقیق و توسعه داخلی، آموزش و تحصیل، جذب کارکنان کلیدی، مهندسی معکوس، تحقیق و توسعه مشترک، خرید، قرارداد تحقیق و توسعه، سرمایه گذاری مشترک، پیمانکاری، ادغام، تملک شرکت، لیسانس و تملک سهام می شود. برای سایر روش ها نیز سه سیاست بهبود توانمندی، ذخیره راهبردی و صرف نظر پیشنهاد شد.
هم ماتریس تحلیلی ارایه شده و هم سیاست های تبیین شده برای بهره برداری از هر روش اکتساب می تواند جهت برنامه ریزی ارتقاء قابلیت های اکتساب و انتقال فناوری در صنایع دفاعی کشور مورد استفاده قرار گیرد.
پرداخت حق اشتراک به معنای پذیرش "شرایط خدمات" پایگاه مگیران از سوی شماست.
اگر عضو مگیران هستید:
اگر مقاله ای از شما در مگیران نمایه شده، برای استفاده از اعتبار اهدایی سامانه نویسندگان با ایمیل منتشرشده ثبت نام کنید. ثبت نام
- حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران میشود.
- پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانههای چاپی و دیجیتال را به کاربر نمیدهد.