آسیب شناسی مقابله با گروهک های تروریستی در مرزهای استان سیستان و بلوچستان
نواحی مرزی شرقی ج.ا.ایران به دلیل وجود عواملی مانند فقر و محرومیت مرزنشینان دو سوی مرز، موقعیت جغرافیایی و ژیوپلیتیکی مرزها، بی ثباتی امنیتی و تنش های سیاسی افغانستان و غیره، افزون بر ناامنی و تهدیدات بالقوه، موجب تحرکات ایذایی گروهک های تروریستی شده است. هدف پژوهش حاضر آسیب شناسی مقابله با گروهک های تروریستی در مرزهای استان س و ب است.
پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی؛ و ازلحاظ ماهیت، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه فرماندهان هنگ ها و پاسگاه های مرزی فرماندهی مرزبانی س وب است که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای غیرمتناسب اقدام به انتخاب نمونه ها به تعداد 30 نفر گردید. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است؛ که جهت روایی پرسشنامه، از روایی صوری و جهت پایایی آن از فرمول ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که نتایج مبین همبستگی مطلوب (70%>a) می باشد.
یافته ها حاکی است متغیر «هدایت و فرماندهی» با میانگین (79/4) در رتبه اول؛ متغیر «تجهیزات و امکانات» با میانگین (66/4) در رتبه دوم؛ متغیر «آموزش» با میانگین (77/3) در رتبه سوم؛ و متغیر «نظارت و بازرسی» با میانگین (17/2) در رتبه چهارم در جهت مقابله موثر با گروهک های تروریستی قرار دارند.
بر اساس نتایج پژوهش، حمایت از شبکه توزیع عرضه کننده کالاهای داخلی با ضریب 855/0 و افزایش سود بازرگانی توسط دولت با ضریب 672/0 به عنوان بیشترین و کمترین عوامل تاثیرگذار شناسایی شدند.
-
عوامل موثر بر مشارکت شهروندان در پیشگیری از قاچاق سلاح در استان کرمانشاه
*، محمدتقی فتاح مارشک، احسان غلامی
فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی، پاییز 1403