تحلیلی بر نقش تعاملات برون سازمانی فرماندهی دریابانی در ارتقاء امنیت مرزهای آبی استان بوشهر
گسترش تعاملات برون سازمانی دریابانی با دیگر سازمان ها، ضمن ایجاد وحدت رویه در فعالیت های امنیت ساز و موفقیت در اجرای برنامه ها، موجب افزایش سرمایه اجتماعی، افزایش ظرفیت های برون سازمانی فرماندهان و مدیران در ارتقاء امنیت مرزهای آبی می شود. لذا یافتن راهکارهایی عینی، در دسترس و مبتنی بر جغرافیای محیطی دریابانی استان بوشهر، دستاویزی برای انجام این پژوهش را فراهم نمود.
تحقیق از منظر هدف کاربردی و از نظر نوع داده ها، کیفی است که با شیوه تحلیل مضمون انجام شد. جامعه آماری شامل خبرگان و نخبگان سازمانی و مدیران برون سازمانی است. از بین جمعیت حاضر در مطالعه، تا رسیدن به اشباع نظری به صورت هدفمند با 32 نفر مصاحبه انجام شد. ابزار گرداوری اطلاعات، مصاحبه عمیق می باشد. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات، محقق از روش تحقیق کیفی تحلیل تم (مضمون) استفاده شد.
یافته های حاصل در خصوص تعاملات برون سازمانی فرماندهی دریابانی بوشهر با سازمان های رسمی (دولتی، تقنینی و قضایی) در ارتقاء امنیت مرزهای آبی استان مشتمل بر 42 مضمون سازمان دهنده در قالب نقش های مدیریتی، آموزشی، اطلاعاتی و رسانه ای است
نتایج حاصل حاکیست، تعامل برون سازمانی فرماندهی دریابانی در ارتقاء امنیت مرزهای آبی استان بوشهر در برگیرنده اقدامات و فعالیت هایی است که می تواند ضمن توسعه و بهبود زیرساخت ها با هم افزایی و تشریک مساعی بین دریابانی استان بوشهر و سازمان های ذیربط (قضایی، تقنینی و اجرایی) به اعمال صحیح قوانین به ویژه در اموری مانند مقابله با قاچاق کالا، صید غیر مجاز، ساماندهی شناورها و تامین امنیت دریایی بیانجامد.
-
واکاوی نقش تعامل دریابانی استان بوشهر با مردم محلی در ارتقاء امنیت مرزهای آبی
*
نشریه مطالعات علوم مدیریت دریایی، زمستان 1402 -
مکان یابی فرودگاه های انتظامی در مناطق مرزی (مورد مطالعه: منطقه مرزی ارس)
علیرضا سخاوت بنیس*، محمد خلیل نژاد،
پژوهشنامه جغرافیای انتظامی، تابستان 1402